Az alábbi szabványok műszaki tartalma elavult így 2017. október 1-jén visszavonásra kerülnek.
MSZ 1800:1981 Tartósított élelmiszerek általános műszaki előírásai
MSZ 12045:1984 Presszó és mokka tejpor vizsgálati módszerei
MSZ 5864:1987 Emlős vágóállatok húsának hűtőházi gyorsfagyasztása és fagyasztva tárolása
MSZ 5871:1983 Hús és húskészítmények mintavétele
MSZ 6931:1982 Borjúhús általános előírásai és hússzéki darabolása
MSZ 6933:1981 Juhhús általános előírásai
MSZ 6938:1985 Ipari csomagolású tőkehúsok általános előírásai
MSZ 917:1987 Élelmiszeripari baromfihúspép mintavétele, vizsgálata, minősítése
MSZ 6920-4:1987 Vágott baromfi. Vizsgálatok
MSZ 9599:1989 Likőr- és pálinkakészítmények mintavétele, tételminősítése
MSZ 21175:1988 Szója és szójatermékek tripszininhibitor-aktivitásának meghatározása
MSZ 20670-5:1983 Élelmiszer-színezékek és festékek vizsgálata. Színezéktartalom meghatározása
MSZ 20670-6:1984 Élelmiszer-színezékek és -festékek vizsgálata. Mintavétel
(NAK/Dr. Szűcs Viktória)