Tájékoztatási szolgáltatás

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tájékoztatási szolgáltatást nyújt az agrárágazat szereplőinek segítve versenyképességük javítását, a vidéki gazdaság fenntarthatóságát. A NAK nyerte el a Széchenyi 2020 Vidékfejlesztési Program keretében a VP1-1.2.2-16 kódszámú Tájékoztatási Szolgáltatásra (TISZ) kiírt pályázatot, melynek forrását a tárgyidőszak végéig 2020. 12. 31-ig 7,82 milliárd forint összeg erejéig az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap (EMVA) és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. 

 

Országos lefedettségével a tudástranszfer és a tájékoztatási tevékenység kiterjed a mezőgazdasági, élelmiszer-feldolgozó és az erdészeti ágazat közvetett kedvezményezettjeinek tájékoztatására Magyarország egész területén. A projekt keretében a kamara hozzásegíti a támogatott célcsoportokat a naprakész ismeretek megszerzéséhez, kiemelten fókuszálva az aktuális szakmai és agrárpolitikai kérdésekre, az agrárszabályozási kérdésekre, a hatályos és új jogszabályokra illetve a támogatási intézkedésekkel kapcsolatos ismeretekre.

A tájékoztatási szolgáltatás igénybevétele ingyenes, mely az alábbi szakterületeket érinti: elsődleges mezőgazdasági termelés, élelmiszer-feldolgozás, erdőgazdálkodás; környezetgazdálkodás; rövid ellátási lánc együttműködés és fiatal gazdálkodó. A tájékoztatási szolgáltatás keretében járásonként legalább egy, de számos helyen ettől több, országosan mintegy 233 állandó helyszínen fenntart és működtet ügyfélszolgálati irodát/TISZ irodát.

Az irodákban felsőfokú szakmai végzettséggel rendelkező szakemberek a feltüntetett ügyfélszolgálati időben személyesen elérhetők, továbbá ezen túlmenően telefonos ügyfélszolgálatot is áll a rendelkezésre.

A tájékoztatási szolgáltatást (röviden: TISZ) a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a falugazdász-hálózata/TISZ tanácsadók által működteti a gazdálkodóknak, ezzel is hozzájárulva magyar vidék fejlődéséhez.

A tájékoztatási szolgáltatás a ITT érhető el.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • 1 ha alatti belterületi telkek mezőgazdasági művelésének igazolásaAz 1 hektár alatti, művelés alól kivett belterületi telkek szőlő, szántó, gyümölcsös, kert művelési ág szerinti megművelésének igazolása iránti kérelmek benyújtása elektronikus úton.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám