Kamarai hírek

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökének soron következő fogadódélutánja 2021. november 9. (kedd) 13 és 16 óra között lesz. A fogadóórán személyesen (NAK központ, 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113.) vagy online is van mód részt venni.

  • Az agrárgazdaság minden szereplőjének fontos információkat nyújt az Agrárszektor Konferencia, amelyet december 9-10-én rendez meg Siófokon a Portfolio Csoport. Az eseményen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagjai 50 százalékos kedvezménnyel vehetnek részt. 

  • Gyorsuló világunkban egyre nagyobb szerepet kap az egészségtudatosság. Kiemelt jelentőségű lesz, hogy a fogyasztók gyorsan és olyan szintű információkhoz jussanak, amelyek alapján könnyen tudnak döntéseket hozni táplálkozási kérdésekben. Erre próbál több tagország is megoldást találni a csomagolt élelmiszerek frontoldali jelölésével (FOP), amelyet az Európai Unió a célok globalizálása érdekében egységesíteni, illetve harmonizálni szeretne.

  • Az elmúlt időszakban aggasztóként értékelte több EU-tagállam is az alapvető termelési költségek (mint takarmány, műtrágya, energia, építőanyag, stb.) kiugróan magas növekedését, továbbá a mezőgazdaság ellátottságát (pl. az inputanyagok szűkössége). A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Copa-Cogeca helyzetértékelésével összhangban tagállami szinten is szeretné szélesebb körben vizsgálni az árnövekedés(ek) agrár-élelmiszeripari, kimondottan a termelőket érintő közvetlen hatását. Kérjük, segítse a munkánkat a kérdőív kitöltésével! A kérdőív 10 blokkból épül fel. Az általános kérdéseket követően az alábbi főbb témaköröket érinti: gázárak, a műtrágya árak, a villamos energia árak, az építési költségek, a mezőgazdasági gépek és berendezések ára, a takarmányárak, a munkaerő költsége, a csomagolóanyagok - beleértve…

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád-Csanád Megyei Szervezete és a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal közös fórumot szervez gazdálkodók és gazdálkodó szervezetek részére a földeken fennálló osztatlan közös tulajdon megszüntetése és a földhasználati szerződésekkel és bejelentésekkel kapcsolatban.

A NAK központjában szeptember 8-án került megtartásra az EFFECT kutatási projekt keretében a második szakmai műhelymunka. A rendezvényre mind online, mind személyesen lehetőség volt becsatlakozni a meghívottaknak. A workshop összefoglalóját ide kattintva olvashatják.   (NAK/Boros-Tóth Adrienne)

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Egységes kérelem

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei