REL együttműködés

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2024. június 18-án szakmai rendezvényt szervez Szatmár fővárosában, Mátészalkán helyi termék és értéktári kiállítással, valamint kóstolóval egybekötve.

A rendezvény célja a helyi termékek és hagyományok bemutatása, valamint a helyi közösséghez való tartozás elősegítése, megbecsülve kulturális és szellemi örökségünket.

Ezáltal is támogatva a fenntarthatóságot, a környezettudatos jövőt, a hazai előállítású termelői termékek előállítását és értékesítésének elősegítését.

Helyszín

 

Mátészalkai Képes Géza Városi Könyvtár

4700 Mátészalka, Bajcsy-Zsilinszky u. 22.

Időpont 2024. június 18. 9:30 – 13:30

 

Regisztráció:   https://miniapp.nak.hu/nak-regisztracio/2024-hagyomanyunk-es-ertekunk-alapjai-mateszalka/

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Tematika:

A rendezvényen bemutatkoznak olyan helyi jó gyakorlatok, amelyeken keresztül a helyi értékeket, termékeket, termelőket, a Rövid Ellátási Lánc értékesítési feltételeit, valamint a többlábon állás lehetőségeit ismerhetjük meg, választ kapva a saját termelésünk és értékesítésünk fejlődése és fejlesztése kapcsán felmerülő kérdésekre.

A rendezvényre meghívott neves előadóktól megtudhatjuk, hogy:

 • Hogyan lehet a gazdákat, a termelői réteget támogatni, hogyan találja meg minden település a saját termékét, kulturális, szellemi örökségét és ezeket hogyan népszerűsíti ország-világ előtt?
 • Milyen lehetőségeket rejt a vármegye?
 • Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye Értéktára, mint közösségformáló kovász, vagy a Paktumprogram milyen szereppel bír a helyi termék fejlesztésben?

A fórumon bemutatkozik egy hagyományőrző esemény, a panyolai Hagyományőrző Farsang, valamint egy mátészalkai Egyesület, a Minden, ami Szatmár-Bereg, melyek nemcsak a helyi közösségek számára teremtenek értéket, hanem a vármegyében és országosan is. Sikertörténetük és gyakorlati tapasztalataik példaértékűek.

A rendezvény ideje alatt termelői bemutató, kóstoló, valamint vármegyei értéktári kiállítás is látogatható, ahol a termelők és az értéktárban résztvevő kiállítók ismertetik meg az érdeklődőkkel az általuk hagyományos receptek alapján elkészített élelmiszereket, és a vármegyei értéktári kínálatot.

A szakmai rendezvény után az érdeklődők részt vehetnek a Minden, ami Szatmár-Bereg termelő-kézműves üzlet bemutatóján, ahol 100 nm-en tekinthetik meg a vármegye közel 70 helyi termék készítőjének és kézműves alkotójának egyedi kínálatát.

 

Az esemény részletes programját tartalmazó meghívó ITT megtekinthető.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

NAK / Szomi Edina

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

Őstermelői adatok lekérdezése

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • 1 ha alatti belterületi telkek mezőgazdasági művelésének igazolásaAz 1 hektár alatti, művelés alól kivett belterületi telkek szőlő, szántó, gyümölcsös, kert művelési ág szerinti megművelésének igazolása iránti kérelmek benyújtása elektronikus úton.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám