Mezőgazdasági termelés

Ismételten módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Kiskérődző állatjóléti támogatás” pályázati felhívás dokumentációja. Az újabb módosítás fő célja, hogy a támogatott tevékenységek keretében az ásványi anyag kiegészítés esetében a szelénes nyalósó mellett elfogadható legyen több egyéb szelén tartalmú ásványianyag kiegészítő is.

Felhívjuk a figyelmet, hogy módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Kiskérődző állatjóléti támogatás” (VP3-14.1.3 – 22 kódszámú) felhívás dokumentációja. Az újabb módosítás fő célja, hogy a támogatott tevékenységek keretében az ásványi anyag kiegészítés esetében a szelénes nyalósó mellett elfogadható legyen több egyéb, szelén tartalmú ásványianyag kiegészítő is, például különböző premixek, bendő bóluszok.

A módosulás a pályázati felhívás alábbi pontjait érinti:

  • A pályázati felhívás 1.3. fejezete a következő bekezdéssel egészült ki:

„A Támogatás az 1305/2013/EU rendelet 33. cikk (3) bekezdés alapján nyújtható.”

  • A pályázati felhívás 3.4.1.1. VI. Ásványi anyag kiegészítés alkalmazása fejezete az alábbi módon egészül ki:

„1. A támogatást igénylő köteles a takarmányozás során a szelénes ásványi anyag kiegészítéshez való folyamatos hozzáférést biztosítani.

2. A szelénes ásványi kiegészítők vásárlását igazoló, a támogatást igénylő nevére kiállított számlákat a Felhívás 8. számú melléklete szerinti Állatjóléti előírások nyilvántartási naplójának részét képező ásványi anyag kiegészítés nyilvántartáshoz szükséges csatolni és a helyszíni ellenőrzés alkalmával be kell mutatni.”

A fenti módosítások a kötelezettségek részletes ismertetését bemutató 1. számú mellékletben, a 2. melléklet szerinti Fogalomtárban, a 4. számú mellékletben szereplő Jogkövetkezményekben, valamint a 8. számú melléklet szerinti Állatjóléti előírások nyilvántartási naplójában, továbbá a támogató okiratban is átvezetésre kerültek.

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy az Állatjóléti előírások nyilvántartási naplójában a korábbi nyalósó nyilvántartás helyett szelénes ásványianyag nyilvántartást szükséges vezetni!

A módosulásról szóló közlemény itt, a pályázati felhívás és a támogatói okirat itt érhető el, a felhívás mellékleteit pedig a „Segédletek” fül alatt tudják letölteni.

A támogatás kapcsán korábban megjelent, további információkat tartalmazó cikket itt , a pályázati felhívás korábbi módosításáról szóló cikket pedig itt érhetik el.

A támogatási kérelmek kapcsán további információ a Kincstár honlapján, vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen érhető el.

NAK/ Borovka Zsuzsa

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése