Környezetgazdálkodás

Az egységes kérelem keretében benyújtott AKG kifizetési kérelme még június 9-ig módosítható. A pontosítás ezt követően is lehetséges.


A módosítás a támogatási igény növelésére irányuló adatváltozás bejelentése, tehát, ha plusz támogatási igénnyel él a kérelmező (új jogcím, új tábla stb.). A pontosítás az EK-ban megadott adatokra vonatkozó adatváltozás, ami az adatok valóságnak megfelelő kiigazítására irányul (kivéve a módosítás). Tehát a bejelentés nem kötődik pénzügyi többletigényhez.

A 2020. május 15-ig beadott alap egységes kérelemmel kapcsolatos módosítás munkanaponként 1 %-os szankcióval 2020. június 3-9. között lehetséges. 2020. június 10-től minden módosítási kérelmet elutasítanak.

Nézzük részletesebben, hogy mi számít a VP AKG-nál módosításnak. Ha a kérelmező:
- a VP AKG tábla területe nő, vagy új táblát ad hozzá a már létező kérelemhez (pl. egy már kérelemszinten létező, de eddig VP AKG igénylést nem tartalmazó táblára AKG-t igényel),
- a már igényelt AKG-s tábla hasznosítási kódját másikra váltja, amelyért magasabb összeg jár (pl.: Horizontális ültetvény esetén),
- táblát bont olyan módon, hogy az utódtáblák továbbra is VP AKG-igényeltek maradnak, de az utódtáblák össztámogatási igénye, vagy egyik táblára jutó igény meghaladja az „eredeti, bontott” tábla területét,
- egy eredetileg VP AKG támogatást nem tartalmazó táblát bont olyan módon, hogy az egyik utódtáblához VP AKG-igénylést jelöl,
- a szántó tematikus előíráscsoport esetében a tábla területét csökkenti és így az adott tábla területe kisebb/egyenlő lesz, mint 40 ha, vagy vállalás esetén 5 ha.

Pontosítás tehát június 9. után is megtehető a helyszíni vagy adminisztratív ellenőrzés megkezdéséig, az arról szóló értesítésig, vagy ha már kiértesítették helyszíni ellenőrzésről a gazdálkodót, de az ellenőrzés az adott területtel kapcsolatosan szabálytalanságot nem tárt fel.  

Mi a pontosítás AKG-ban? Ha a kérelmező:
- a területét csökkenti (kivétel, ha a 40 ha-os, vagy az 5 ha-os előírást akarja utólagosan megvalósítani),
- a már igényelt VP AKG-s tábla hasznosítási kódját másik, egy adott tematikus előíráscsoporton belül elfogadott és azonos kifizetéssel érintett hasznosítási kódra váltja,
- táblát bont, de az utódtáblák össztámogatás igénye kisebb, mint az „eredeti, bontott” tábla területe, vagy legfeljebb azzal megegyező.
- visszavonja kérelmét.


NAK/Sztahura Erzsébet

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

Őstermelői adatok lekérdezése

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám