Szaktanácsadás nemzetközi képviselete

A visegrádi országok a Think Visegrad Civil Servants Mobility Programme keretében évről évre támogatást nyújtanak a kelet-európai és a nyugat-balkáni országok köztisztviselői számára, hogy tapasztalatot szerezhessenek, és jó gyakorlatokat gyűjtsenek a visegrádi országokban. A programban 2022. év kedvezményezettje Észak-Macedónia volt. Az egy hetes budapesti látogatásra október 10-14. között került sor a Nemzetközi Visegrádi Alap (IVF) égisze alatt megvalósuló Civil Servants Mobility Program (CSMP) keretében.

A Külügyi és Külgazdasági Intézet szervezésében megvalósuló látogatásokon a delegáció a gazdaságdiplomácia és az agrárszektor területeihez kapcsolódó intézmények és szervezeti egységek képviselőivel találkoztak, akik bemutatták a vendégeknek a magyar rendszer sajátosságait, eredményeit, jövőbeli lehetőségeit.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a CSMP keretében, október 13-án, szakmai előadásokkal fogadta a négy főből álló delegációt: Aleksandra Zhogleva Vchkova (Európai Ügyek Államtitkársága), Tatjana Veta (EU Főosztály, Mezőgazdasági, Erdészeti és Vízgazdálkodási Minisztérium), Mevlan Morina (Kifizető Ügynökség), Sinisha Cvetanoski (Mezőgazdasági és Élelmiszerbiztonsági Hivatal)

Az észak-macedóniai delegáció tagjai, a KKI kutatói és a NAK munkatársai (Fotó: KKI)

A delegáció részére két angol nyelvű előadás keretében bemutatásra került a NAK szervezete, felépítése és tevékenysége, továbbá a Magyar Szaktanácsadási Rendszer és az új KAP-hoz kapcsolódó Agrártudás és Innovációs Rendszer (AKIS), ill. a szaktanácsadáshoz kapcsolódó H2020-as Európai Uniós projektek.

NAK/ Jakab Ágnes

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

 

 
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Ha Ön kamarai tag, akkor a belépést követően szakterületét, tevékenységét érintő személyre szabott információkat, híreket olvashat, illetve az e-Irodában ügyeket intézhet.

Amennyiben Ön még nem rendelkezik kamarai azonosítóval, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.


Lépjen be a kamarai azonosítója és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám