AKKREDITÁLT RENDEZVÉNYEK – SZAKTANÁCSADÓKNAK

Az akkreditált rendezvények: konferenciák, munkamegbeszélések, továbbképzések, olyan programok, melyeket szakmai szervezetek, agrár vállalkozások szerveznek a mezőgazdaságot és vidékfejlesztést érintő, aktuális témákban. Ezek a képzéstípusok tartják naprakészen a szaktanácsadók szakmai tudását.

Egy szakmai program akkreditálását a szervező kezdeményezi legalább 15 nappal a rendezvény megvalósulása előtt. A bejelentési folyamat elektronikus úton történik, melynek részleteiről és feltételeiről bővebb információ itt érhető el.

 

Az akkreditált rendezvényeken való részvétellel a „független” szaktanácsadók kreditgyűjtési kötelezettségüket teljesíthetik, évente legalább 10 pont megszerzésével. Olyan rendezvényeken való részvétel után írható jóvá kredit, amelynek témája kapcsolódik a szaktanácsadó tématerületeinek valamelyikéhez.

2022-ben összesen 287 db akkreditált rendezvény került megtartásra, ami negyedével több, mint az előző évben. 2022-ben már kevésbé volt jellemző az online forma, a megtartott rendezvények alig több, mint 10%-a valósult meg ebben a formában.

A rendezvények több mint fele országos hatókörű volt.

Megyei viszonylatban Zala megyében rendeztek a legnagyobb számban kreditpontot érő rendezvényt (27 db).

Régiós összehasonlításban a legtöbb személyes megjelenést igénylő rendezvényt a Nyugat-Dunántúl régióban (50 db) szerveztek különböző szakmai szervezetek, a legkevesebbet pedig Észak-Magyarországon (21 db).

Az események időpontját figyelembe véve a február volt a legmozgalmasabb hónap.

A rendezvények kétharmada díjtalan volt. A tématerületek függvényében a legtöbb a Szántóföldi növénytermesztés és Növényvédelem tématerületekhez kapcsolódott.

A szaktanácsadó által összegyűjtött kreditpontok száma megtekinthető az e-Iroda fiókba belépve a „Tagi adatok” menüpontban. (A kreditpontok megtekintéséhez a használati útmutató elérhető itt.) Azon rendezvények listája pedig, amelyekért kreditpont került jóváírásra, az e-Iroda fiókban a „Korábbi tevékenység” menüpont kiválasztásával, majd a „Szaktanácsadói rendezvények” pont lenyitásával érhető el.

 

Ha bármilyen kérdés felmerülne, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre várjuk levelét.

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • 1 ha alatti belterületi telkek mezőgazdasági művelésének igazolásaAz 1 hektár alatti, művelés alól kivett belterületi telkek szőlő, szántó, gyümölcsös, kert művelési ág szerinti megművelésének igazolása iránti kérelmek benyújtása elektronikus úton.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám