Vizsgaszervezés

A vizsgabizottságok jogszerű működése szempontjából fontos, hogy a vizsgafelügyelők ismerjék és munkájuk során helyesen alkalmazzák a vonatkozó jogszabályokat. Ezért a pályázati felhívásunkban is közzétettük és a NAK-E 50 számú, a vizsgafelügyelői névjegyzék kezelésének eljárásrendjében szabályoztuk a vizsgafelügyelők képzésével és vizsgáztatásával kapcsolatos feladatokat.

A vizsgafelügyelői feladatok ellátására való jogosultság feltétele, hogy a névjegyzékbe kerülést követően egy éven belül sikeres alapvizsgát, majd három évenként sikeres ismétlő vizsgát tegyen a vizsgafelügyelői a vizsgafelügyelői feladatokra felkészítő tananyagból. A vizsgára történő felkészítés és a vizsga személyes jelenlétet nem igényel, a NAK e-learning rendszerén keresztül történik.

A 2022. március hónapban névjegyzékre került vizsgafelügyelők képzésére és alapvizsgájára 2023. január hónapban kerül sor.

Minden érintett vizsgafelügyelő e-mailen kap hozzáférést a NAK e-learning rendszeréhez, ahol elérhető lesz a vizsgafelügyelői feladatra felkészítő tananyag és a kapcsolódó jogszabályok. Továbbá részletes tájékoztatást adunk a gyakorló és vizsgafeladatokhoz történő hozzáféréséről, a vizsga folyamtáról.

A vizsgafelügyelői feladatkra felkészítő tananyag ITT érhető el.

A MOODLE vizsgarendszer felületén szervezett online teszt vizsga kérdései feleltválasztó, igaz-hamis, párosító, valamint mondat kiegészítő feladatokat tartalmaznak. A vizsga akkor sikeres, ha a 15 kérdésből álló tesztvizsgát a vizsgafelügyelő legalább 80%-os eredménnyel teljesíti.

Sikeres felkészülést és vizsgát kívánunk.

NAK Szakképzési Iroda

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ