Vízgazdálkodás

2024. június 5-6-án kerül megrendezésre a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow, Mezőfalván. A több, mint 42 hektáros területen megrendezett szántóföldi esemény változatos bemutatókkal, színvonalas kiállítókkal és hasznos újdonságokkal várja a látogatókat, mely közel 15 -20 ezer termelőt és 1,5 ezer szakirányú diákot jelent évről évre.

A közel 1,5 hektáros NAK Szakmai Színtér általános üzenete: Ültessük gyakorlatba a fenntarthatóságot, ahol az alábbi tematikus blokkok találhatóak: hagyományos gyümölcsös, fásítás és biodiverzitás, mezővédő erdősáv, erdőtelepítés, NAK Szakképzés, NAK Szolgáltatás, köztesművelés, méhlegelő, terménydiverzifikáció, fás legelő, jégkármérséklő-rendszer, nem utolsósorban pedig a talaj és a mezőgazdasági vízgazdálkodás.

A NAK Szakmai Színtéren belül, idén egy 5 x 5 méteres sátorban kap helyet a mezőgazdasági vízgazdálkodás, melynek idei mottója: „Vizet a tájba - Változó klíma, alkalmazkodó mezőgazdasági vízgazdálkodás”.

A tavaszi, mélyfekvésű területeken történő felmérésre való tekintettel, az idei év fókuszában a vízmegőrzés fontosságára hívjuk fel a figyelmet: Vízvisszatartással a fenntartható jövőért!

A mezőgazdasági vízgazdálkodás bemutató standjánál lehetőség nyílik arra, hogy megismerésre kerüljenek azok a szakmai intézkedések, amelyekkel javíthatjuk termőterületünk vízháztartását, valamint a térség mikroklímáját. Ezenfelül betekintést nyerhetnek:

 • az Agrárközgazdasági Intézet Nonprofit Kft. (AKI), valamint
 • a MATE - Öntözési és Vízgazdálkodási Kutatóközpontjának (ÖVKI) mezőgazdasági vízgazdálkodással kapcsolatos szakmai kutatásaiba, eredményeibe;
 • az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) aszálymonitoring rendszerébe, mely azontúl, hogy elengedhetetlen eleme a precíziós öntözésnek, valós idejű adatszolgáltatást nyújt a hazai vízhiányos helyzetről, valamint az aszálykészültségi szintekről;
 • az öntözési igazgatási szervtől pedig részletes információt kaphatnak a fenntartható vízgazdálkodási közösségekben rejlő lehetőségekről, valamint a közösségi elismerés folyamatáról;
 • végül, de nem utolsósorban tájékozódhatnak azokról az ősszel nyíló uniós támogatási lehetőségekről, amelyek anyagilag is segítik a termelőt a vízmegőrzés, a vízvisszatartás, valamint a helyes mezőgazdasági vízgazdálkodási gyakorlat kialakításában.

A mezőgazdasági vízgazdálkodás legfontosabb és legérdekesebb tudnivalóit interaktív mágneses kvíztáblákkal segítjük, a helyes válaszokat pedig egy a vízvisszatartást szimbolizáló meglepetés ajándékkal ismerjük el!

További részletek elérhetők: https://www.szantofoldinapok.hu/

NAK / Tasnádi Gabriella

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • 1 ha alatti belterületi telkek mezőgazdasági művelésének igazolásaAz 1 hektár alatti, művelés alól kivett belterületi telkek szőlő, szántó, gyümölcsös, kert művelési ág szerinti megművelésének igazolása iránti kérelmek benyújtása elektronikus úton.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám