REL együttműködés

Az ehető tányérok és poharak növényi alapanyagokból, kisebb hozzáadott értékű anyagként értékesített malomipari termékekből készülnek. Alacsony kalóriatartalmúak, rövid idő alatt lebomlanak, 100%-ban vegán és károsító anyagoktól mentesek, melyek használata a fenntarthatóság felé tett lépés is egyben.

Az ehető tányérok és poharak nem igényelnek mosogatást, mosogatószer használatát vagy felesleges energiafogyasztást, ráadásul csökkentik a műanyag hulladék mennyiségét is. Az ehető termékek 100%-ban biológiailag lebomlóak, így nem csupán a környezetünk védelmét szolgálják, de az étkezés után akár finom csemegeként is szolgálnak. Mindezek a termékek hozzájárulnak egy fenntarthatóbb jövő megteremtéséhez, hiszen ezek a termékek nemcsak biológiailag lebomlóak, hanem komposztálhatóak is.

A magyar innovációk és fejlesztések alapján készült gépsorral előállított, magyar fejlesztők munkájának termékei hazai alapanyagokból készülnek. Az ehető poharak és tányérok olyan termékek, amelyeket eddig nem hasznosított, vagy csak kisebb hozzáadott értékű anyagként értékesített malomipari termékekből állítanak elő. Ezek az alternatívák lehetővé teszik a hagyományos műanyag- vagy papírtermékek helyettesítését és jelentős mértékben csökkentik a hulladék mennyiségét.

Az ehető poharak és tányérok használata hasonló az egyszer használatos társaikéhoz, de az így készült termékeket biztonságosan meg lehet enni. A termékek már különböző ízekben és színekben is megtalálhatók, többek számára nyújtva az étkezés élményét, miközben csökkentik a környezeti lábnyomot.

Az ehető poharak és tányérok előnyei közé tartozik a műanyag hulladék mennyiségének csökkentése, a fenntarthatóság előmozdítása és az újrahasznosítás támogatása. További előny, hogy környezetbarát alternatívát jelent a hagyományos műanyag vagy papír változatokhoz képest. Nem termelnek hulladékot, mivel fogyasztás után elfogyaszthatók vagy lebomlanak.

 

További részlet itt olvasható.

 

Forrás: Wopla

NAK / Szomi Edina

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

Őstermelői adatok lekérdezése

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • 1 ha alatti belterületi telkek mezőgazdasági művelésének igazolásaAz 1 hektár alatti, művelés alól kivett belterületi telkek szőlő, szántó, gyümölcsös, kert művelési ág szerinti megművelésének igazolása iránti kérelmek benyújtása elektronikus úton.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám