REL együttműködés

Az idei, 81. OMÉK kamarai standján bemutatkozott kiállítók színes kínálata mellett kóstolásra is volt lehetőség. A vásári forgatagban új kapcsolatok, sikeres együttműködések köttettek, a jó hangulat mellett a fogyasztók és a termelők egyaránt rengeteg élménnyel, sok információval gazdagodva térhettek haza.

A bemutatkozott kiállítók az alábbiak:

Baranyai Termelőkért és Kézművesekért Egyesület - Tagjai olyan kézművesek és családi gazdálkodó kistermelők, élelmiszer-előállítók, akik Baranya vármegye értékeit gazdagítják tevékenységükkel. Közös céljuk a rövid ellátási lánc (REL) működtetése, elsősorban a vármegyei termelők és kézművesek bevonásával, népszerűsítésével és bővítésével.

  • Fritzné Vörös Mónika - Fritz Farm képviselője Magyarország szörpje díját nyerte el a Kézműves Kiválóságok versenyén, a levendula szörpjével. A szörpöt Diósviszlón a Fritz családi farmon termesztett levendulából készítik. 1 hektáron termesztenek levendulát és több száz gyümölcsfa adja a szörpök, olajok hozzávalóit.
  • Tojzán Zoltán - Tojzán méhészet kezdeti pár méhcsaládból mára több százat gondoz és igazi mézkülönlegességeket készít Pécsváradon. Minden évben az Év kiváló magyar méze versenyben országos elismerést kap. 2022. évben egyéb fajtaméz kategóriában a facélia méze lett a győztes.
  • Palotai Jenő és családja kozármislenyi otthonában dolgozza fel az általa termelt és gondozott, homoktövis, birs és berkenye ültetvény összes termését. Így készülnek nagy odafigyeléssel a szörpök, lekvárok, teaként szárított termések.
  • Tárnoky Csaba - Tárnoky mézes bólyi műhelyét az üknagyapa alapította még az 1800-as évek második felében. A hatalmas kapualjat belengi a frissen sült puszedli, a fahéj és a szegfűszeg illata. Mézeskalácsot és puszedliket készítenek hagyományos kézműves módon.
  • Szidun Dávid és családja a legnagyobb odafigyeléssel és gondossággal termeszti a világ legerősebb chili paprikáit Pécsett a Mecsek lankáin 2014 óta. Kistermelőként készíti prémium minőségű termékeit, széles kínálatában megtalálható a pikánsan csípős szószoktól kezdve a különleges fűszerezésű, közepesen erős krémeken át a világ legtüzesebb chili paprikáját tartalmazó esszenciáig minden, amit egy csípős ízeket kedvelő el tud képzelni.
  • Gyöngy László és családja Finomságok a polcról - már jó ideje foglalkoznak a házi finomságok készítésével, palettájuk igen széles, több mint 30 féle lekvárt és krémet, szörpöt, gyümölcssajtot, aszalt gyümölcsöket állítanak elő Keresztespusztán. Sokat sétálnak az erdőben és gyűjtenek gyógynövényeket, Zsuzsa nagyon szeret kísérletezni különböző zöldségekkel, bogyókkal, gyümölcsökkel, virágokkal mindig az idényhez igazítják kínálatukat.

fotó: Lévai Zsolt (NAK)

Kapcsolat: Baranyai Termelőkért és Kézművesekért Egyesület, 7624 Pécs, Budai Nagy Antal u. 1.

Tel: +36 70 322 7093

Facebook: https://www.facebook.com/baranyaitermelok

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bivalyos Tanya Kft. - Édesburgonyát termesztenek több mint 30 éve. A termelési folyamat minden szakaszával - az ültetéstől a betakarításig, a kiváló szaporítóanyagok előállításától a termés tárolásáig - foglalkoznak. Ásotthalmi központjukból országosan látják el a termelőket szaporítóanyaggal. Minőségbiztosítási eljárásaik garantálják, hogy termékeik megfeleljenek partnereik legszigorúbb elvárásainak is.

fotó: György Levente (NAK)

Kapcsolat: 6783 Ásotthalom, Bartók Béla u. 31.

Tel: +36 70 779 9133

Honlap: //bivalyos.hu/

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Chili Out - Heidt Gábor és párja a saját chili farmjukon azon dolgoznak, hogy a chili paprika sok finom ételbe belekerüljön. Elkezdődött a kísérletezés, különböző ízkombinációk kipróbálása. Megszületett a Chili Out márka, a név a Chill Out nevű zenei stílusra reflektáló gyenge szójáték.

Az enyhe fűszerezés mellett központi szerepet kap az extra szűz olívaolaj és a fokhagyma. Főbb chilifajták, melyekkel dolgoznak: Cayenne chili, Jalapeno-, Habanero paprika, a kevésbé erős szószokhoz a Kápia paprika. A Chili Out készítmények a magvetéstől a csomagolásig kézműves körülmények között készülnek, adalékanyagok, vegyszerek nélkül. A tartósítás hőkezeléssel történik. Termékeik nagy részét rendezvényeken, vásárokon, falunapokon értékesítik.

fotó: György Levente (NAK)

Kapcsolat: Heidt Gábor kistermelő, 7193 Regöly, Attila u. 36.

Tel: +36 20 535 0406

Honlap: www.chiliout.hu

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Hagyó Kft. - Egyedi fejlesztésű többfunkciós berendezésük a kis- vagy közepes gazdaságokat segíti a kisüzemi szintű élelmiszerek sokoldalú biztonságos feldolgozásában. A berendezés egyszerű kezelhetősége és rendkívüli sokoldalúsága révén alkalmas arra, hogy egy gazdaság szinte teljes termékskálájának elkészítésében segítséget nyújtson. Alkalmas gyümölcsök sokrétű feldolgozására (pl.: lekvár, szörp, gyümölcslé), hőkezelésre (pl.: üveges befőtt, savanyúság, szósz és zöldségkrém), sajtok készítésére, méhészeti feldolgozógépként, de akár nagykonyhai üstként, valamint húskészítmények hőkezelésére, forraltbor vagy ételek főzésére. Kiemelten hasznos az illóolajok lepárlásában, mint pl. (levendula, és egyéb gyógy- és fűszernövények), ezenkívül pálinka (pl. törkölypálinka) és párlatok készítésére. A berendezésről részletek itt találhatók.

fotó: Lévai Zsolt (NAK)

Kapcsolat: 3508 Miskolc, Futó út 77.

Tel: +36 46 560 273

Honlap: www.hagyo.hu

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Herczeg István - ős- és kistermelő, dél rábaközi településen Szilsárkányban regisztrált fürjtenyészettel rendelkezik. A fürjek tojását értékesíti majd termékfejlesztése során elkészül pácolt fürjtojás terméke. A nyers fürjtojásokon kívül így, füstölt-, chilis, fokhagymás, zöldfűszeres, kapros, pikáns paradicsom szószos, vargányás és ecetes céklás ízesítéssel készíti "herczegi fürj" elnevezésű termékeit. Az apróbb tojásokból száraztésztát: cérna- és szélesmetéltet, kis- és nagykockát, lebbencs tésztát és reszelt tarhonyát is készít. A termékek íz-és színfokozó, valamint tartósítószer mentesek. A termékeket gazdaságában, termelői piacokon, fesztiválokon és a „Kosár” bevásárló közösségen keresztül értékesíti.

fotó: György Levente (NAK)

Kapcsolat: 9312 Szilsárkány, Fő utca 117.

Tel: +36 70 383 1629

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

LillaMéze - Mottója a szeretet, egészség kis üvegcsékbe zárva. Mézet adni és kapni egyaránt öröm.

Molnár-Kun Lilla, mezőtúri születésű méhész, már több mint 10 éve foglalkozik a méhekkel. Méhegészségügyi felelősként is tevékenykedik, és méhészmesterként méhészetet is oktat. Vándorméhészként lehetővé teszi, hogy többféle méz álljon rendelkezésére a mézimádóknak. Férje szintén méhész.

Folyamatosan új ötletei vannak, amikkel szereti meglepni a vásárlóit. A méz minden alkalomhoz illik, minden korosztály számára kiváló, vitamindús táplálék. Fontos küldetése, hogy minél több ember fogyasszon mézet, ezért mindenféle kiszerelésben értékesíti azokat.

fotó: Lévai Zsolt (NAK) 

Kapcsolat: Molnár-Kun Lilla

Tel: +36 70 334 1942

Facebook: www.facebook.com/Lillahoney/

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Nárcisz Birtok – Mircz Nárcisz 2008 óta foglalkozik kézműves sajtkészítéssel, kecske, juh és tehén tejéből hagyományos technológiával állítja elő termékeit, jellegzetes forma és ízvilágú érlelt és lágy sajtjait. A családi vállalkozás Debrecen szomszédságában található. Itt mára egy olyan sajtműhely van, ahol a termelés, a feldolgozás és az értékesítés minden területét önállóan lehet végezni az egyedi minőségű élelmiszer elkészítése érdekében.

fotó: Lévai Zsolt (NAK) 

Kapcsolat: 4211 Ebes, Zsong-völgy út 14.

Tel: +36 20 335 9620

Honlap: https://sajtvilag.hu/

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

NAK/Szomi Edina

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

Őstermelői adatok lekérdezése

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám