REL együttműködés

Tájékoztató előadások mellett termelők is bemutatkoztak kedden a szolnoki vármegyeházán megtartott „Helyi termékek” című rendezvényen. A program a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), és a Kislépték Egyesület előadássorozatának nyolcadik állomása volt.

A szakmai fórumok szervezői a helyi termelőkkel kívánták az előttük álló lehetőségeket, aktualitásokat és tevékenységük törvényi hátterét megismertetni, valamint olyan szakmai információkkal ellátni őket, melyek révén eredményesen tudnak bekapcsolódni az élelmiszerláncok hálózatába.

Hubai Imre Csaba, a NAK vármegyei elnöke felidézte a régi időket, mikor a vidéken élők sok mindent maguk állította elő, azokat piacon adták el. Hangsúlyozta: fontos, hogy ezeknek az ismereteknek az átadása, ezáltal a vidék megtartó ereje is erősödik. Mint mondta, ezen a rendezvényen olyan új ötletek tudnak felszínre kerülni, melyeket hasznosítva a megfelelő piaci értékek birtokában tudjuk tovább gazdagítani a vidéket.

Horváth Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés alelnöke köszöntőjében kiemelte, hogy a három osztatú, sajátos vármegyében rendkívül sokszínű termék- és szolgáltatás paletta van jelen, nemes küldetés ezeknek a termékeknek, termelőknek a támogatása, hiszen a jövőnk a múltunkban van.

A résztvevőket Berkó Attila főispán is köszöntötte, régi tapasztalatokat is felidézve. Kiemelte, hogy a háború és az ehhez kapcsolódó infláció nehézségeinek leküzdésében a helyi és térségi termelők munkája és kitartása rendkívül fontos. A konferenciához kapcsolódó Helyi termék kézikönyv tekintetében annak aktualitását és a benne foglalt információk jelentőségét hangsúlyozta.

A NÉBIH osztályvezetői, dr. Gombik Zsuzsanna és Tóth Dávid a Kistermelői rendelet által biztosított lehetőségekről és korlátozásokról, a termékek piacra jutásának és feldolgozásának feltételeiről tartották meg előadásukat.

A Kislépék Egyesület elnöke, dr. Kujáni Katalin az aktuális helyi termék trendekről, az értékesítés lehetőségeiről, a Rövid Ellátási Láncok hazai és nemzetközi jó példáit ismertette a hallgatósággal, majd az előadások sorát Szegedyné dr. Fricz Ágnes zárta, aki a helyi élelmiszerjelölés rejtelmeibe vezette be a termelőket.

A rendezvényen a vármegye termelői is bemutatkoztak, akik a méztől, bortól, édességtől kezdve a hús- vagy paprikatermékeken át, a mezőgazdasági eszközökig vonultattak fel saját termékeket, melyeket akár meg is lehetett kóstolni. A résztvevők megismerhették a kamara által készített Helyi termékek kézikönyvet.

A rendezvénysorozat kapcsán a Szolnok Tv és a Hír Tv is interjút készített a Szolnoki Helyi Termék rendezvényen:

https://www.szolnoktv.hu/hirek/helyi-termek

https://hirtv.hu/video/285506?fbclid=IwAR3TOikKKZSpUXUV67svQ8iz7AiUDuyUEHh0F1ZOSYMsgIo5OzdCuG4HUP0

Forrás: SZOLJON / MNVH
Fotó: Mészáros János

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

Őstermelői adatok lekérdezése

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • 1 ha alatti belterületi telkek mezőgazdasági művelésének igazolásaAz 1 hektár alatti, művelés alól kivett belterületi telkek szőlő, szántó, gyümölcsös, kert művelési ág szerinti megművelésének igazolása iránti kérelmek benyújtása elektronikus úton.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám