Továbbra is várjuk a kitöltéseket a rövid ellátási lánchoz és a turisztikai szolgáltatásokhoz kapcsolódó felmérésekhez. A felmérések a kamara együttműködésével valósulnak meg. Célunk, hogy pontosabb képet kapjunk a helyi terméket előállítókról, a termelői szolgáltatásokról, valamint a fogyasztási és vásárlási szokásokról.
A Széchenyi István Egyetem felmérése, ami a rövid élelmiszer-ellátási láncokra és ezeken belül a helyi termékek előállítására, valamint fogyasztási és vásárlási szokásokra irányul, az alábbi linken érhető el.
A termelők turisztikai szolgálatásainak felmérésének célja, hogy a hazai agroturizmus helyzetét vizsgálva, széles szakmai körben javaslatot tegyünk a fejlesztésekre és intézkedésekre, valamint, hogy konkrét projektek induljanak a termelők diverzifikációjának támogatása érdekében.
A felmérést az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ végzi a NAK, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, a Kislépték Egyesület és a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége közreműködésével. A felmérés itt található.
NAK / Tószegi-Faggyas Katalin