REL együttműködés

Különleges csapat mutatkozott be a napokban Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, Mátészalkán. A Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület olyan értékteremtő közösséget hozott létre, ahol a helyi kézművesek, kistermelők összegyúrták kreativitásukat, tudásukat.

„Minden kistermelő, kézműves értéket képvisel, melyet hajdanán a nagyszülőktől kapott. A mai elgépiesedett világunkban nagyon nagy figyelmet és hangsúlyt kell fordítanunk a tárgyalkotó kultúrára, hogy gyermekeinknek ugyanolyan fontosak legyenek az otthonról hozott, a tájegységünkön megismert hagyományaink. Az egyesület erre az értékteremtő munkára vállalkozott, hogy a Szatmár-Bereg épített öröksége mellett összefogja és életben tartsa az itt hajdanán fontosnak tartott kulturális kincseket.” - erősítette meg Pótor Melinda, a Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület elnöke.

Munkájukkal segítenek a helyi termelőknek, kézműveseknek bemutatkozni. Támogatják őket abban, hogy alkotásaikat országosan is megismerjék és a közösségük egy igazi nagy család legyen. A Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület csapata, Sármány Antónia és a Pótor Attila-Pótor Melinda testvérpáros olyan közösséget álmodott meg és formált, amelyre méltán lehetnek büszkék. Szatmár-Bereg 40-50 alkotóját hívták meg abba az üzletbe, amely a napokban nyílt meg Mátészalkán, a fény városában. Igazi fényesség lehet a városban, hiszen szebbnél szebb és finomabbnál finomabb ízletes, egyedi készítésű portékák sorakoznak a közel 70 nm alapterületű gyönyörű üzletükben. “A csapat nem csak lekvárokat és egyéb termékeket pakolt fel a polcokra, hanem számos olyan szolgáltatást is kínálunk az érdeklődőknek, amellyel erősíthetjük tájegységünk kulturális lehetőségeit.” - mondta Sármány Antónia egyesületi tag, a Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület munkatársa.

Az üzletnyitást és a református áldást követően a vendégpolcra is kikerültek az első termékek. Seszták Oszkár, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye elnöke és a szomszédos Hajdú-Bihar vármegyei Bojt község polgármestere, Bereginé Szegedi Hajnalka közösen helyezték el portékájukat, a Heit Torma különleges grill-krémjeit. Példaértékű a kezdeményezés, hogy vármegyék között is lehet erősíteni a helyi termelői, kézműves közösségeket, lehet más vidék árucikkét is mindenki számára elérhetővé tenni. „Fontos, hogy keressük a lehetőséget arra is, hogy a helyi termelők, alkotók egymást támogassák, erősítsék a kistermelői réteget a tömeggyártással szemben. Feladatunk ezeket az alkotókat támogatni, hiszen így tudják fenntartani a különböző vidékek ízvilágát, picit újragondolva megmutatni a helyi örökséget. Az egyesület szeretne továbbá minőségi programokat, eseményeket is szervezni, ahol ezt a hihetetlen kincset felfrissítve népszerűsítheti tájegységünket” - árulta el az egyesület elnökségi tagja, Pótor Attila.

Forrás: Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

Őstermelői adatok lekérdezése

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • 1 ha alatti belterületi telkek mezőgazdasági művelésének igazolásaAz 1 hektár alatti, művelés alól kivett belterületi telkek szőlő, szántó, gyümölcsös, kert művelési ág szerinti megművelésének igazolása iránti kérelmek benyújtása elektronikus úton.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám