REL együttműködés

A szakmai anyag 2030-ig fogalmazza meg az aktív turizmus fejlesztési irányait, amelyben a helyi termékek és helyi szolgáltatások igénybevétele is szerepet kap.

Az aktív turizmus iránti igény robbanásszerűen nőtt meg az elmúlt években, amelyet a koronavírus-járvány csak tovább erősített. Emellett Magyarország Kormánya minden korábbinál több erőforrást fordított az aktív turizmus fejlesztésére az utóbbi évtizedben.

A megnövekedett igények és a fejlesztések összehangolására az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) az aktív Magyarországért felelős államtitkár vezetésével elkészítette a terület hosszú távú fejlesztési stratégiáját. Most, hogy a szakmai egyeztetések lezárultak, elkezdődhetett a stratégia társadalmi vitája, melyre 2023. április 12-ig várják az észrevételeket.

A stratégia alapvetése, hogy az aktív turizmus nagyban képes hozzájárulni a társadalom, a gazdaság, valamint a környezet alakításához úgy, hogy az az egészséges és környezettudatos életmódra nevel, mindenki számára elérhető, minőségi élményeket ad, a vidék fejlesztésének egyik hatékony eszközeként működik, egyúttal erősíti a nemzeti identitást, sőt közösségeket is teremt, és nem utolsó sorban növekvő gazdasági tényezőként lehet vele számolni a turizmuson belül.

A térségi léptékű munkákban területi illetékességű állami szervezetek (például a nemzeti park igazgatóságok, az erdőgazdaságok, a natúrparkok, a geoparkok, a területi vízügyi igazgatóságok) is közreműködnek, továbbá fontos szereplők a vármegyei és települési önkormányzatok, valamint a piaci szereplők is.

A Nemzeti Aktív Turisztikai Stratégia társadalmi egyeztetése 2023. április 12-ig tart.

A stratégia innen tölthető le, a véleményeket, javaslatokat pedig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várják.

További információ itt található.

Forrás: AÖFK

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése