REL együttműködés

2020. szeptember 30-ig lehet benyújtani a REL és a helyi piacok kialakításáért, fejlesztéséért és promóciójáért” című (VP3-16.4.1-17 kódszámú) pályázatot. A pályázati felhívás egyéb vonatkozásban nem változott.


A pályázat keretében továbbra is gazdasági társaság vagy konzorcium pályázhat új rövid ellátási lánc (REL) - csoport működtetésére vagy már működő REL- jellegű csoport új projektjének megvalósítására. A REL-csoportnak legalább 5 mezőgazdasági termelőből és egy (több nem lehet) piacszervezőből kell állnia. A piacszervező tag lehet non-profit szervezet.  Új projekt lehet új vagy továbbfejlesztett értékesítési modell, védjegyrendszer bevezetése vagy új célcsoport bevonása.

A támogatás intenzitása sem változott. A beruházási költségek támogatási intenzitása 50—60%, míg az egyéb kapcsolódó tevékenységek támogatási intenzitása 90%.  Az elszámolható költségek százalékos arányára vonatkozó megkötések sem változtak. Továbbra is maximum az összköltség 25%-a fordítható marketingre, 10%-a bérleti díjra, 10%-a épület átalakításra, 5%-a haszongépjármű beszerzésre, 25%-a védjegyrendszer bevezetésére, 10% saját teljesítésre, 5% általános költségekre és immateriális javakra.

A felsorolt feltételek nem teljeskörűek, a részletes feltételekről itt tájékozódhat.


NAK/Nagy Anikó

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése