Mezőgazdasági termelés

Adataink az ország különböző pontjairól származnak, ezek tájékoztató jellegűek. A védekezést mindig az adott terület fogási adataira alapozzuk.

Vadgesztenyelevél-aknázómoly csapdahálózat fogási adatai

Csökkenő képet mutat a vadgesztenyelevél-aknázómoly egyedek száma. Budapest VIII. kerületének Fiumei úti sírkert 1., 2. és 3. csapdázási pontján nem fogtak imágókat.

Szilvamoly csapdahálózat fogási adatai

Csökkenő képet mutat a szilvamoly egyedek száma a különböző csapdahálózati pontokon.

Keleti gyümölcsmoly csapdahálózat fogási adatai

Alapvetően csökkenés figyelhető meg a keleti gyümölcsmoly egyedek számában az ország különböző területein, ellenben Maroslele csapdahálózati ponton kisebb emelkedés.

Almamoly csapdahálózat fogási adatai

Csökkenő képet mutat az almamoly egyedek száma a különböző mérési pontokon. Budapest XI. kerület, valamint Debrecen környékén nem fogtak imágót.

Barackmoly csapdahálózat fogási adatai

Változó képet mutat a barackmoly egyedek száma a különböző csapdahálózati pontokon, Debrecen környékén nem fogtak imágót.

Tarka szőlőmoly csapdahálózat fogási adatai

Csökkenő képet mutat a tarka szőlőmolyok egyedszáma az ország területén. Budapest XI. kerület, Budakalász, Pomáz és Üröm, Debrecen környékén és Győr környékén nem fogtak imágókat.

Gyapottok bagolylepke csapdahálózat fogási adatai

Emelkedés figyelhető meg a gyapottok bagolylepkék egyedszámában a győri, maroslelei és a siklósi előrejelző pontokon. Budapest XI. kerület, Budakalász, Pomáz és Üröm, valamint Debrecen környéken nem fogtak imágókat.

Puszpángmoly csapdahálózat fogási adatai

Budapest VIII. kerület és Székesfehérvár előrejelző pontokon fogtak puszpángmoly egyedeket. Budapest XVII. kerület, Velence, Tanakajd, Maroslele, Debrecen és Siklós csapdahálózati pontokon nem fogtak imágókat.

Dióburok fúrólégy csapdahálózat fogási adatai

Kiugró emelkedés a győri csapdahálózati ponton volt megfigyelhető a dióburok fúrólégy egyedszámában, más pontokon csökkenés figyelhető meg. Budapest XI. kerület, Maroslele és Siklós előrejelző pontokon nem fogtak imágókat.

NAK

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése

 
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám