Mezőgazdasági termelés

A projekt célja az európai akvakultúra-ágazat fenntartható növekedésének támogatása.

A lehetőség elsősorban kutatók számára lehet érdekes, akik hozzá szeretnének férni a legjobb európai akvakultúra-kutatási infrastruktúrákhoz. Az AQUAEXCEL3.0 projekt nagy akvakultúra-kísérleti létesítményeket egyesít olyan kapacitással, hogy kísérleteket végezzen a kereskedelmi szempontból fontos akvakultúra-fajokon és rendszertípusokon. Ezeket a létesítményeket az Európai Unió Horizont 2020 Kutatási és Technológiai Fejlesztési Keretprogramjának támogatásával bocsátják a kutatóközösség rendelkezésére a transznacionális hozzáférés (TNA) érdekében.

A TNA egy olyan kutatócsoportot foglal magában, amely adott országban működik egy vagy több AQUAEXCEL3.0 infrastruktúrával, de ezek a pályázótól eltérő országokban találhatók, és amelyek saját országukban nem elérhető létesítményeket és szakértelmet kínálnak. Az együttműködés általában úgy valósul meg, hogy a pályázó szervezet egy vagy több tudósa felkeresi a kiválasztott AQUAEXCEL3.0 létesítményt, hogy ott akár 3 hónapig kutatómunkát végezzenek. Egyes esetekben távelérés is lehetséges.

A rendelkezésre álló létesítmények lefedik az akvakultúra-termelési rendszerek teljes skáláját (recirkulációs, átfolyó, ketrec-, keltető- és tórendszerek); különböző környezeteket (édesvízi és tengeri, hideg, mérsékelt és meleg víz); vállalkozási méreteket (kis, közepes és ipari méretű); kultúrfajokat (halak, kagylók, hínárok és rovarok); és szakterületeket (táplálkozás, élettan, egészségügy és jólét, genetika, mérnöki tudományok, monitoring és menedzsment technológiák).

A projekt átfogó célja e kísérleti létesítmények összehangolt használatának és fejlesztésének előmozdítása, valamint a problémaalapú kutatás és tudástranszfer ösztönzése annak érdekében, hogy hatékonyabban támogassák a jó minőségű, fenntartható európai halászati termelés fejlesztését, csökkentett környezeti hatásokkal. Erősen ösztönzik új transznacionális együttműködések létrehozását, valamint a kkv-k részvételét.

További részletek a projekt weboldalán találhatóak.

NAK/ Pető Krisztina

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

Őstermelői adatok lekérdezése

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám