Mezőgazdasági termelés

Megjelent a díjtámogatásban részesíthető mezőgazdasági biztosítási szerződések előzetes jóváhagyásáról szóló Közlemény.

A Vidékfejlesztési Program keretében a VP3-17.1.1-16 kódszámú pályázati felhívásban foglaltak alapján vehető igénybe a Mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatás. Az intézkedés keretében a mezőgazdasági termelők évente pályázhatnak az adott gazdasági év termelési veszteségeire megkötött mezőgazdasági biztosítási szerződések díjához nyújtott támogatásra. Olyan mezőgazdasági biztosítási szerződések díja támogatható, amelyek üzemi szinten a növénykultúrában 20%-ot meghaladó mértékű hozamcsökkenést okozó kedvezőtlen időjárási jelenségek által okozott veszteségekre nyújtanak fedezetet.

A díjtámogatásban részesíthető mezőgazdasági biztosítási szerződések-biztosítók/biztosító egyesületek általi-előkészítése érdekében a szerződések előzetes jóváhagyásáról a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága az alábbi tájékoztatást adja:

A biztosítók/biztosító egyesületek a Mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatás pályázati felhívás 3. pontjában felsorolt követelményeknek megfelelő mezőgazdasági biztosítási szerződések különös biztosítási feltételei vonatkozásában legkésőbb 2022. január 31-ig kérhetik a VP IH előzetes jóváhagyását. A biztosítók/biztosító egyesületek a szerződéseket papír alapon a VP IH részére, az 1860 Budapest, Pf. 1. címre és elektronikusan az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címre 2022. január 31. napjáig küldhetik meg.

A mezőgazdasági biztosítási szerződések VP3-17.1.1-16 kódszámú pályázati felhívásban meghatározott feltételeknek való megfelelőségéről és azok előzetes jóváhagyásáról a VP IH legkésőbb 2022. március 31-ig közleményt ad ki.

NAK/Mátyus Kornél

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése