Mezőgazdasági termelés

Szeptember 8-án megjelent a Nemzeti Cselekvési Terv az Ökológiai Gazdálkodás Fejlesztéséért (a továbbiakban: Nemzeti ÖKO Cselekvési Terv) első nyilvános munkadokumentuma, mely az alábbi linken érhető el: https://kormany.hu/dokumentumtar/nemzeti-cselekvesi-terv-az-okologiai-gazdalkodas-fejleszteseert

A Nemzeti ÖKO Cselekvési Terv fő célja, hogy – összhangban az Európai Unió által támasztott elvárásokkal – tovább fejlessze a teljes ökológiai élelmiszerláncot, a termelés bővítésétől a feldolgozáson át, egészen a kereslet növeléséig. Egyik legfontosabb sarokköve, hogy az ökológiai termelés hazai területi aránya 2027-re elérje a 10%-ot, ami jelentős vállalásnak tekinthető – lényegében a jelenlegi ökoterületeink megduplázása.

Ahhoz, hogy mindezt teljesíteni tudjuk, továbbá az ökológiai élelmiszerlánc gazdasági és társadalmi szempontokból is fenntartható maradjon elengedhetetlen a megfelelő stratégia alkotás, melynek finomhangolásába az Agrárminisztérium az agrár-élelmiszeripar és a társadalom szereplőit is bevonja. A véleménynyilvánításra október 4-ig van lehetőség a fenti honlapon szereplő elérhetőségen.

A Cselekvési Tervvel kapcsolatos további kérdés esetén forduljanak bizalommal Gyenes Adrienn (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) és Vadkerti-Tóth Viktor (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) kollégáinkhoz. 

 

(NAK/Gyenes Adrienn)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése