Mezőgazdasági termelés

2021.május 8-ig véleményezhető a „Minőségrendszerekhez kapcsolódó előállítói, termelői csoportosulások tájékoztatási és promóciós tevékenysége” című, VP3-3.2.1-21 kódszámú pályázati felhívás. A pályázati felhívás részletes tervezete és az ahhoz kapcsolódó észrevételek rögzítésére kialakított partnerségi fórum a linkre kattintva érhető el. 

A tervezett felhívás szerint célterületenként külön lehet majd pályázatot benyújtani a borászati termékek oltalom alatt álló eredetmegjelöléseire (OEM) és földrajzi jelzéseire (OFJ) vonatkozó, valamint az egyéb, nem borászati termékek minőségrendszereire vonatkozó tájékoztatási és promóciós tevékenységek támogatására (2 millió és 3 milliárd Ft közötti összeget)Borászati minőségrendszerek promóciójára csak elismert szakmaközi szervezetek pályázhatnak, míg az egyéb minőségrendszerek esetén a szakmaközi szervezeteken túl, termelői csoportok és szervezetek, integrációs szervezetek, és minőségrendszert működtető jogi személyek is pályázhatnak, sőt konzorciumként is van lehetőség pályázatot benyújtaniAz uniós és nemzeti minőségrendszerek, notifikált termek tanúsítási rendszerek pontos definícióját a 1305/2013/EU rendelet 16. cikk (1) bekezdés a)-c) határozza meg. A pályázati felhívás mellékleteként készül egy fogalomtár is az egyértelműség kedvéért. 

A pályázat keretében nem támogatható kereskedelmi márka vagy termék, termelő egyedi promóciója, nem elismert minőségrendszerek promóciója, és EU-n kívül végzett promóciós tevékenység. 10 millió igényelt támogatási összeg alatt van lehetőség egyszerűsített projektterv benyújtására. Az értékelésnél a projektterv minőségén túl az elért célcsoport nagysága és a költséghatékonyság lesz meghatározó szempont. A pályázat várhatóan 2021. júliusában nyílik majd meg 

A pályázati felhívás részletes tervezete a linkre kattintva olvasható, és a felhívás tervezett feltételrendszeréhez kapcsolódó észrevételeket szintén ezen a linken található partnerségi fórumon keresztül lehet beküldeni.  

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése