Mezőgazdasági termelés

A tenyészbika tenyésztésbe állításának mezőgazdasági csekély összegű támogatásáról szóló 41/2019. (VIII. 30.) AM rendelet alapján, a 2020. évben kizárólag vissza nem térítendő átmeneti támogatás igényelhető – a húshasznú szarvasmarha- és bivalyágazat termelési hatékonyságának, valamint a szarvasmarha- és bivalyállomány genetikai színvonalának növelése érdekében – az apaállat támogatási időszakban történő tenyésztésbe állítása esetén.


Az átmeneti támogatás összege a támogatási időszakban tenyésztésbe állított apaállatonként

  • húshasznú tenyészbika esetén 750 ezer forint,

  • hústípusú magyartarka tenyészbika esetén 650 ezer forint,

  • magyar szürke tenyészbika esetén 400 ezer forint,

  • bivaly tenyészbika esetén 300 ezer forint azzal, hogy a támogatás nem haladhatja meg az állattartó és a vele kapcsolt vállalkozásnak minősülű vállalkozás részére rendelkezésre álló szabad átmeneti támogatási keretet.

A támogatási kérelmet, valamint a támogatási kérelemre indult eljárás során – a felügyeleti eljárás kivételével – minden dokumentumot elektronikusan, a kincstár honlapján keresztül, ügyfélkapus azonosítást (bejelentkezést) követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen keresztül kell benyújtani, az alábbi pontokban foglaltak szerint. A támogatási kérelem benyújtásra vonatkozóan a Kincstár nem rendszeresít papír alapú nyomtatványt. A nem elektronikus úton benyújtott támogatási kérelmet a Kincstár visszautasítja, az egyéb nem elektronikus úton benyújtott dokumentum a döntés meghozatalánál nem vehető figyelembe.

Egy kérelmező egy támogatási időszakban kizárólag egy támogatási kérelmet nyújthat be.

A támogatási kérelem az ügyfélkapus azonosítást (bejelentkezést) követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen, a Kincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlapon 2020. szeptember 1. 00:00:00 és szeptember 20. 23:59:59 között kizárólagosan elektronikusan lehet beküldeni!

(Az Elektronikus kérelemkezelés → Válságkezelő Program Átmeneti Támogatások → Válságkezelő Program –Tenyészbika átmeneti támogatás menüponton keresztül tölthető ki és nyújtható be.)

FIGYELEM!
A tenyésztőszervezeti igazolást a fajta tenyésztéséért felelős egyesülettől kell kérni! A Kincstár honlapjáról letölthető minta ugyanis kiegészítésre szorul!

További részletek a Kincstár közleményében.

 

NAK/MÁSZ

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése