Mezőgazdasági termelés

Az éles rendszeren kívül tesztverzió is rendelkezésére áll annak, aki eddig még nem próbálta az online számlát.


A NAV az onlineszámla-rendszer indulásától, azaz 2018. július 1-jétől biztosít ingyenesen használható számlázó programot a belföldi adóalanyok számára. A programot nem kell telepíteni vagy letölteni, az regisztrációt követően érhető el, mindössze élő ügyfélkapus hozzáférés szükséges. Számos praktikus és kényelmi funkcióval rendelkezik, így például forinttól eltérő pénznemben is számlázhatnak, magyar-angol és magyar-német kétnyelvű számla is kiállítható, lehet elektronikus és papír alapú megjelenítési formát is használni, és alkalmas díjbekérő kiállítására is. Ezen kívül automatikusan teljesíti az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettséget, menti a számlákat, így lehetővé teszi azok megőrzését, letöltését.

Fontos megjegyezni, hogy nem kötelező a NAV által kínált lehetőséget használni, a kézi számlázás is elfogadható, valamint a korábban használt számlázó programoknál is maradhatnak az adóalanyok választásuk szerint, azonban a 100 ezer forint áthárított áfát tartalmazó, belföldi adóalanyok közötti ügyletekről kiállított számlákról továbbra is kötelező adatot szolgáltatni!

Az onlineszámlázó-programmal a tesztfelületen lehet ismerkedni regisztrációt követően, ahol hasznos tudnivalók, és videók segítik a gyakorlást, azonban ez a felület mindössze gyakorlásra szolgál, az itt kiállított számlákról nem lehet érvényes adatszolgáltatást teljesíteni. Ezek a lehetőségek az éles felületen állnak rendelkezésre, melyet a hatóság folyamatosan fejleszt, így mobiltelefonos használatra kidolgozott verziója is hamarosan elérhetővé válik.


NAK/Pető Krisztina

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése