Mezőgazdasági termelés

Módosult a tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatás című felhívás.


Korábban már adtunk hírt arról, hogy változás várható a tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatásban. A friss változás szerint törölték a ,,Természetes körülmények biztosítása” kötelezettség vállalására  vonatkozó (választható) kötelezettségvállalás. Pontosították a nyalósó fogalmáz, illetve a lábvégápolás elvégzésére vonatkozó szabályozást. A jódozott nyalósóhoz az állatnak folyamatos hozzáférést kell biztosítani, és nyilvántartást vezetni, melyhez a vásárlást igazoló számlákat is csatolni kell.

A szakmai elvárások fejezetben új kitétel: „az állattartás természetes igényeivel összhangban lévő víz- és takarmányellátás” előírásán túl a támogatható tenyészetében található állomány számára a kérődzők vízszükségletének megfelelő vízhez való korlátlan és folyamatos hozzáférést kell biztosítani.

Előírták a kötelező képzést, amit a támogatói okirat kiállításától számított 6 hónapon belül kell elvégezni, valamint általános állatjóléti tervet kell készíteni, amit a kötelező képzésen való részvételt követő kifizetési kérelem keretében kell benyújtani.

A részletes módosítási pontokról, valamint a jogkövetkezmények változásáról a pályázati portálon tájékozódhat.


(NAK/Pető Krisztina)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése