Mezőgazdasági termelés

A Délkelet-európai Szaktanácsadói Hálózat tisztújító tanácskozásán felügyelőbizottsági tagnak választotta a NAK képviselőjét.


A Délkelet-európai Szaktanácsadói Hálózat (South Eastern Europe Advisory Service Network - SEASN) nemzetközi szervezethez a NAK 2019. februárjában csatlakozott. A kamara célja a csatlakozással az volt, hogy az Európai Unió tagállamainak mezőgazdasági szaktanácsadó szervezeteivel szorosabb kapcsolatot alakítson ki, ezzel segítve a különböző nemzetközi fórumokon a magyar mezőgazdasági, vidékfejlesztési szaktanácsadás képviseletét. A SEASN 2019. november 7-én tartotta tisztújító rendezvényét, melynek keretében a testület a NAK képviselőjét, Gáborné Jakab Ágnest felügyelőbizottsági tagnak választotta.

A SEASN-t 2015-ben alapította Ausztria, Bulgária, Horvátország, Magyarország, Koszovó, Macedónia, Szlovénia és Szerbia. A szaktanácsadási hálózat tagjai mezőgazdasági tanácsadói szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások és magánszemélyek, mezőgazdasági kamarák, mezőgazdasági intézetek, karok és nem kormányzati szervezetek lehetnek. Célja a közös problémák és kérdések felderítése és közös megoldása, a tanácsadók képzése a teljesítmény növelése érdekében, együttműködés más szervezetekkel, valamint közös projektekben való együttműködések.

A kamara csatlakozása a SEASN-hoz számos előnyt biztosít, így például a H2020-as projektekben hálózatépítésre, egymás segítésére, információáramlásra, tapasztalatcserére, a dél-kelet európai makro-régióban erőteljesebb megjelenésre, szorosabb kapcsolatokra (BIOEAST tevékenységek, FAO pályázatok) ad lehetőséget. Továbbá ezen a szervezeten keresztül juthat fontos információhoz kapacitás-fejlesztési törekvéseinkben (szaktanácsadói tréningek szervezése nemzetközi viszonylatban) a NAK.


Gáborné Jakab Ágnes / NAK

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése