Mezőgazdasági termelés

Megkezdhetik a munkát a támogatott szaktanácsadást nyújtó szerveztek. A hivatalos tájékoztatás szerint a VP-2.1.2-17 Mezőgazdasági, erdőgazdálkodási és élelmiszer-feldolgozáshoz kapcsolódó egyéni és csoportos szaktanácsadás pályázati felhívása keretében jelenleg 11 szolgáltató rendelkezik támogatói okirattal. A jogosultak kiválasztás még nem zárult le.


A Vidékfejlesztési Programból támogatott szaktanácsadási tevékenységet kizárólag, olyan szaktanácsadó szolgáltató szervezet nyújthat, amelyet a támogatási kérelem benyújtását követően az EMVA irányító hatósága a pályázati felhívásban szereplő feltételek és kiválasztási kritériumok alapján kiválasztott. Ezen szolgáltató szervezeteket kereshetik fel a gazdálkodók.

Egyéni szaktanácsadás esetén a teljes szolgáltatás díj maximum 90%-ára támogatás adható, így az ügyfélnek a díj 10%-át kell megfizetnie. Csoportos szaktanácsadás esetén a támogatás intenzitása 100%-os. A támogatást a kiválasztott szervezet kapja a szaktanácsadási tevékenységével összefüggésben felmerült költségei fedezésére. Ez a finanszírozási forma az ügyfél számára rendkívül kedvező, mivel csekély térítés ellenében, minimális adminisztrációval teljes értékű tanácsadást kaphat.

A szolgáltatást nyújtó szervezetek listája lekérdezhető itt: https://www.palyazat.gov.hu/tamogatott_projektkereso. A fejlesztési programoknál a „Széchenyi 2020 VP”-t kell kiválasztani, majd az operatív programnál a „VP” megjelölése után a támogatási konstrukciónál a „VP-2.1.2-17 Mezőgazdasági, erdőgazdálkodási és élelmiszer-feldolgozáshoz kapcsolódó egyéni és csoportos szaktanácsadás” választása után listázza ki a jogosult szervezeteket.


(NAK/Varga Zsuzsanna)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése