Koronavírus

Elérhetővé vált az EU kereskedelempolitikai konzultációjának magyar nyelvű változata. A konzultáció során az Európai Bizottság két fontos területet kíván felmérni.


A 2020. június 16-án megjelent „Megújult kereskedelempolitika az erősebb Európáért” című konzultációs feljegyzés tartalmazza azt a 13 kérdést és a háttéranyagot, amelyekre az Európai Bizottság 2020. szeptember 15-ig várja a válaszokat az európai polgároktól és érdekeltektől. A kérdésekre adott válaszok az EU kereskedelem- és beruházási politikájának felülvizsgálatához járulnak hozzá és segítenek az Európai Bizottságnak kijelölni az uniós kereskedelempolitika középtávú irányait.

A konzultáció során a Bizottság két fontos területet kíván felmérni:
-    A kereskedelempolitika hogyan képes hozzájárulni egy gyors és fenntartható társadalmi-gazdasági helyreállításhoz, erősítve a versenyképességet a Covid-19 utáni környezetben, kezelve az EU előtt álló jövőbeli kihívásokat, valamint támogatva értékeink és normáink népszerűsítését.
-    A kereskedelempolitika a „nyílt stratégiai autonómia” modellje alapján hogyan képes segíteni egy erősebb EU kialakítását, kihasználva a nyitottság előnyeit vállalkozásaink, dolgozóink és fogyasztóink számára, egyidejűleg megvédve őket a tisztességtelen gyakorlatoktól és kiépítve a jövőbeni kihívásokra sikeresebben felkészítő ellenálló képességünket.

A 13 kérdés a konzultációs feljegyzésben található. A kérdésekre adott tagi válaszokat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várjuk 2020. augusztus 24. 12.00-ig.

NAK/Szécsényi Tamás

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ