Koronavírus

A COVID-19 világjárvány jelentős változásokat okozott mindennapi életünket, beleértve az élelmiszerek csomagolását.


A közegészségügyi aggályoknak köszönhetően a közétkeztetés és az élelmiszeripar higiéniai körülményei fokozott figyelmet kapnak. Ennek köszönhetően a műanyag-csomagolások felhasználása megnövekedett, az előre csomagolt élelmiszerek jelentősége fokozódott. A fogyasztók a megbízható csomagolásban lévő kedvelt márkák felé fordultak, aminek következtében a csomagolás a praktikum és az esztétikum mellett új jelentést nyert számukra, a biztonságot.

A csomagolási megoldások területén újabb kihívást jelent a digitális világhoz történő alkalmazkodás. A fogyasztók előszeretettel böngészik az online üzletek felületeit, hozzák meg döntéseiket a termékekről megjelenő képek alapján. Így a termékek külleme kiemelt fontossággal bír a döntések befolyásolásának céljából. A formák és a színek harmonizációja, a grafikus elemek hangsúlya segíthet a fogyasztók figyelmének felkeltésében.

Azonban annak ellenére, hogy a járványhelyzet megköveteli az óvatosságot nem szabad szem elől tévesztenünk bolygónk fenntarthatóságát és továbbra is törekednünk kell a felhasznált műanyag mennyiségének csökkentésére, a maximális újrahasznosítására, illetve a biológiailag lebomló, komposztálható csomagolóanyagok előnyben részesítésére.


Dr. Szűcs Viktória/NAK

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ