Környezetgazdálkodás

2019. január 1. és január 31. között beadniuk az érintetteknek webGN-t. Ennek elmulasztása az előző évi támogatási összeg 15 százalékának elvesztését eredményezi.


A kifizetések mielőbbi megkezdése érdekében a 2018-as naptári évre vonatkozóan az alábbi támogatásokban résztvevőknek kell benyújtaniuk 2019. január 1. és január 31. között a NÉBIH részére elektronikus úton a gazdálkodási napló egyes adatairól a webGN-t.
- VP agrár-környezetgazdálkodási kifizetés
- VP ökológiai gazdálkodás támogatása
- VP NATURA 2000 gyepterületek támogatása
- VP Kompenzációs kifizetések a Természeti Hátránnyal Érintett Területeken (THÉT)
- Vízvédelmi célú nem termelő beruházások (NTB): vízvédelmi és vizes élőhely létrehozása, fejlesztése
- VP élőhelyfejlesztési célú nem termelő beruházások (NTB)
- ÚMVP agrár-környezetgazdálkodási támogatások környezetvédelmi célú gyeptelepítés célprogram (10 éves kötelezettség miatt)

Bármelyik támogatás igénybevétele esetén egyetlen nyomtatványt kell kitölteni, majd az ügyfélkapun keresztül beküldeni. Ehhez telepíteni szükséges a legfrissebb Java és ÁNYK általános nyomtatványkitöltő keretprogramot, valamint az aktuális webGN-t, melyek a NÉBIH honlapjáról (http://anyk.nebih.gov.hu/) letölthetők.

A beküldés akkor sikeres, ha három üzenet érkezik az ügyfélkapus tárhelyre. Az első kettő üzenetet az ügyfélkaputól, a harmadikat a NÉBIH-től. Ha a NÉBIH által küldött visszaigazolást nem kapja meg 24 órán belül, jelezze ezt az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre.

A webGN benyújtásának elmulasztása az előző évi támogatási összeg 15 százalékának elvesztését eredményezi. VP-AKG/VP-ÖKO szántó és ültetvény tematikus előíráscsoportok/földhasználati kategóriák esetében a tápanyag-gazdálkodási terv beküldése is elvárt, így ott a webGN beküldésének hiánya további 15 százalékos levonást eredményez.


(NAK/Sztahura E.)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei