Az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) 2025. január 30-án online webináriumra hívja a hazai közétkeztetési ágazat és az ökológiai gazdálkodás kapcsolata iránt érdeklődőket.
Az esemény célja párbeszéd indítása a közétkeztetési és az ökológiai ágazatok szereplői között annak érdekében, hogy az ökológiai termékek ismertségét, beszerezhetőségét és bekapcsolhatóságát övező információ-, tudás- és tapasztalathiány csökkenjen. Az online alkalmon lehetőség lesz a jó gyakorlatok megosztására, valamint beavatkozási pontok azonosítására.
A webinárium szeretné körbejárni a bioalapanyagok és feldolgozott termékek közétkeztetési értékláncban való megjelenésének elérhetőségi korlátjait, valamint feltárni azt is, hogy milyen beavatkozások mentén lehetne növelni a hiányzó kapacitásokat és erősíteni a két ágazat kapcsolódását.
Az online webinárium további részletei és a regisztrációs lehetőség ITT érhető el.
NAK / Gergely Márta