Környezetgazdálkodás

Nagy István agrárminiszter az AIM for Climate konferencián, Washingtonban „Teremtett világunk megóvása közös kötelességünk” című beszédében kifejtette, hogy Magyarország elkötelezett a klímaváltozás elleni küzdelemben.

Az Agrárminisztérium fontosnak tartja, hogy részesei legyünk az amerikai agrárminisztérium AIM for Climate kezdeményezésének, amely az agrárium klímakutatása iránt elkötelezett tagállamokat fogja össze.

A NAK számára is kiemelt fontosságú, hogy a 2023. június 7.-8. között megrendezésre kerülő Mezőfalvai Szántóföldi Napok keretében is bemutatásra kerüljenek mindazon lehetőségek, technológiák, kutatási eredmények, melyek által segíthetőek, informálhatóak a gazdálkodók mindannak érdekében, hogy alkalmazkodni tudjanak a változó körülményekhez. Átláthatóbbá váljanak számukra az ok-okozati összefüggések, s ezáltal döntéseik is kellően megalapozottak lehessenek a gazdálkodásuk jövőjét tekintve.

A mezőgazdaság – mint a környezetben és a környezettel dolgozó szektor – számára kiemelten fontos, hogy az élő környezet hosszú távon és jó állapotban maradjon fent.

A fenntarthatóság eszmerendszere azonban nem szűkíthető le egyes ágazatokra, hisz közös érdek a jövő biztosítása, amelyben minden feltétel adott egy egészséges és gyümölcsöző élethez.

Nagy István is kiemelte, az Agrárminisztérium elkötelezett a felnövekvő generáció támogatásában, környezeti szemléletének fejlesztésében. Ennek szellemében a NAK a Mezőfalvai Szántóföldi Napok keretében számos iskola diákjaival ismerteti meg az agrárium fenntarthatóságban betöltött szerepét, az ennek érdekében fejlesztett technológiákat, technikákat, praktikákat.

NAK / Sztahura Erzsébet

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése

 
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Ha Ön kamarai tag, akkor a belépést követően szakterületét, tevékenységét érintő személyre szabott információkat, híreket olvashat, illetve az e-Irodában ügyeket intézhet.

Amennyiben Ön még nem rendelkezik kamarai azonosítóval, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.


Lépjen be a kamarai azonosítója és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám