Környezetgazdálkodás

Egyre többször hallhatunk a klímaváltozás kapcsán is a talajaink degradációjáról, minőségének romlásáról, s a folyamatok megállításának szükségességéről. Plakátban jelenítjük meg Dr. Stefanovits Pál múlt században megfogalmazott, a talaj védelmét biztosító parancsolatait.


A múltban és a jelenben is ismertek azon technológiák, melyek a talaj védelmét biztosíthatják, azonban alkalmazásuk részben feledésbe merült, illetve a hatékonyság növelése érdekében háttérbe szorult. Egyre inkább látszik, érződik, hogy a jelenleg dominánsan alkalmazott agrotechnikán változtatni kell.

Erre ösztönöznek a támogatásokhoz kapcsolódó kötelezések, elvárások is, azonban szükségszerű a gazdálkodók részéről is a tudatos változtatás igénye.

Az pdf itt (6.01 MB) elérhető kis plakátban jelenítjük meg Dr. Stefanovits Pál múlt században megfogalmazott, a talaj védelmét biztosító parancsolatait. A parancsolatok alatt felvillantjuk azon, a támogatásokhoz kapcsolódó szabályzókat, melyek a talaj védelmét is hivatottak ösztönözni amellett, hogy az a gazdálkodók jól felfogott érdeke. Jól felfogott érdeknek kell lennie, hiszen a legfontosabb termelőeszköz, ami csak feltételekkel képes megújulni, regenerálódni. Ne feledjük „a talaj olyan, mint egy gyerek. Etetni, itatni, s óvni kell”.


NAK/Sztahura Erzsébet

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése