Fiatal gazdálkodó

Az EURAKNOS „Közeledés egy európai mezőgazdasági innovációs tudásbázishoz” projekt, a mezőgazdasági termelők számára az információkhoz könnyebb hozzáférést biztosító adatbázis kiépítésével kívánja erősíteni az Unió mezőgazdasági tudásbázisát.


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az NAIK Agrárgazdasági Kutatóintézet is részt vesz abban az uniós projektben, amelyet idén azzal a céllal indítottak el, hogy a már létező 29 tematikus hálózat jelenlegi tudását és jó gyakorlatait összegyűjtve segítse az Unión belül, a mezőgazdasági témájú tudásáramlást. A tematikus hálózatok speciális részei a Horizont 2020 uniós többszereplős projekteknek, amelyek egy adott témában (okos gazdálkodás, baromfitenyésztés, növényvédelem, gyümölcstermesztés stb.) meglévő tudást és jó gyakorlatokat gyűjtik össze annak érdekében, hogy könnyen hozzáférhető formában elérhetővé tegyék a mezőgazdasági termelők, erdészek, tanácsadók és az agrárszektor egyéb szereplői számára.

Az EURAKNOS projekt célja végső soron, hogy a mezőgazdasági és erdészeti gyakorlat összes meglévő és jövőbeli tematikus hálózatát összekapcsolva szakmai iránymutatást dolgozzon ki egy közös adatrendszer kialakítására. A projekt a mezőgazdasági termelők, kutatók és egyéb érdekeltek bevonásával fogja összegyűjteni, értékelni, elemezni és összehasonlítani a tematikus hálózatok és az EIP-AGRI operatív csoportok által előállított tudást, anyagokat és eszközöket. Az összegyűjtött anyagot a mezőgazdasági termelők, erdészek és tanácsadók által leginkább használt csatornákon keresztül fogják bemutatni.

Bővebb információ a tematikus hálózatokról itt olvasható, a partnerek kapcsolattartási adatai pedig megtalálhatók az Euraknos webhelyen, a projekt előrehaladása a közösségi médiában is elérhető: Twitteren, Linkedinen, Facebookon.

Az érdeklődőknek ajánljuk továbbá, hogy iratkozzanak fel a kapcsolódó hírlevélre: https://mailchi.mp/81c9e53c0098/euraknos


(NAK/Fazekas Enikő Aranka)

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése