Erdőgazdálkodás

2020. szeptember 17-én tartotta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a magán-erdőgazdálkodás szerveződéseinek és szakirányításának új jogszabályi kereteiről szóló online tájékoztatófórum-sorozatának harmadik rendezvényét, ahol a megbízott erdőgazdálkodói jogviszony kivezetéséről, illetve az ennek kapcsán felmerülő feladatokról és lehetőségekről volt szó.


Mint ahogy arról már többször tájékoztatást adtunk, a jelenlegi erdőtörvény 2009. évi hatályba lépése előtt nagy számban kötött erdőgazdálkodási megbízási szerződések 2021 végével érvényüket veszítik.

A megbízási jogviszony kivezetése a feleknek lehetőséget ad az eddigi tevékenység, illetve kapcsolat értékelésére, valamint a folytatásra vonatkozó döntésekre, amire az új jogszabályok értelmében számos lehetőség van. Azonban bármelyik működési formát választják, az átalakulás mindegyik esetben jelentős szervezőmunkát igényelhet. Ugyan a határidő még távolinak tűnik, célszerű a tervezést már időben megkezdeni, és abba tanácsadóként bevonni a tevékenységük során eddig közreműködő erdész szakembert, vagy a környéken tevékenykedő más erdészeti szakirányító vállalkozást is.

A megbízási jogviszony helyett választható működési formákról, jogcímekről az online tájékoztatófórum-sorozat további előadásain adunk majd bővebb tájékoztatást.

A mostani és a korábbi fórumokról készült videofelvételek és előadásanyagok a sorozat pdf rendezvénynaptárjából (222 KB) érhetők el.

A következő online találkozó 2020. szeptember 24-én 15 órakor kezdődik, és az erdők tulajdonosi használati lehetőségeinek ismertetésével foglalkozik, amelyre a rendezvénynaptárban foglaltak szerint lehet regisztrálni.


(NAK/Dósa Ildikó)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése