Erdőgazdálkodás

Új, „Körzet erdősültsége” réteggel bővült a NÉBIH weboldalán található erdőtérkép. Az erdőtervezési körzetek erdősültségi arányát mutató új tematikus réteg fontos információ a Vidékfejlesztési Program forrásából igényelhető erdősítési támogatás értékelési szempontjai alapján elérhető pontok előzetes számításánál.


A nyilvános, interaktív erdőtérképet bárki korlátozás nélkül elérheti a https://erdoterkep.nebih.gov.hu címen. Ez egy általános, időszakosan frissülő térkép, amelyen megjelenik a magyarországi erdők igazgatási beosztása (megyei kormányhivatalok, erdőtervezési körzetek, erdőrészletek), az erdőrészletre kattintva pedig az erdők legfontosabb adatai láthatók (pl.: az erdő elsődleges rendeltetése, a tulajdonosi forma, stb.).

Az erdőtérképen a „Körzet erdősültsége” nevű új réteg az „Erdőrészlet tematikák” mappán belül található meg. A keresett erdőtervezési körzetre ránagyítva diagramos formában jelenik meg a körzethez tartozó százalékos erdősültségi arány, illetve erre a diagramra kattintva „Elemi információk” néven felugró ablakon is láthatóak az adatok.

 

A VP5- 8.1.1-16 számú „Erdősítés támogatása” című felhívás erődtelepítésekre vonatkozó pontozási táblázatában szerepel, hogy az olyan területek esetében, ahol az erdősültség aránya alacsony – azaz a 42 %-os EU-átlagot nem éri el – ott magasabb pontszám adható. Ez az új réteg a pályázóknak is segít az erdősültségi arányra vonatkozó tájékozódásban, valamint az illetékeseknek az elbírálásban. További segítséget jelent, hogy amely területek erdősültségi aránya meghaladja a 42 %-ot, azok zöldes kitöltést kapnak a térképen.

Az erdősítési támogatási felhívás itt érhető el. Az értékelés keretében adható pontszámok a 4.4.2. „Kiválasztási kritériumok”c. fejezet 3. pontjában található táblázatban olvashatók.


(NAK / Dósa Ildikó - Forrás: Nébih)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése