Élelmiszer-feldolgozás

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a következő hetekben is országszerte végez ellenőrzéseket. A akciók a kamara élelmiszeripari tagjait is érinti, érintheti.


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2018. szeptember 10-től azon adózók utólagos ellenőrzését kezdi meg, akik a hivatalhoz benyújtott bevallásaik alapján nem folytatnak gazdasági tevékenységet, a rendelkezésre álló kontroll adatokból azonban ezzel ellentétes következtetés vonható le. A vizsgálatok célja az adózók valós tevékenységének feltárása, valamint ennek alapján a tényleges adófizetési kötelezettség megállapítása, előírása.

Ezen kívül NAV Baranya megyei munkatársai szeptember 10. és 16. között Bólyban, Mágocson, Mohácson, Pellérden, Siklóson, Szentlőrincen, Szigetváron, Vajszlón, valamint a megyeszékhelyen végeznek ellenőrzéseket. A héten kiemelten ellenőrzik a számla- és nyugtaadást , az online pénztárgépek használatát, az alkalmazottak bejelentését, és az áruk eredetét, különösen a pékségeknél, a használtcikk-kereskedőknél, a piaci értékesítőknél, a zöldség-, gyümölcskereskedőknél, a ruházati kiskereskedőknél, valamint a vendéglátóhelyeken. A revizorok fokozott figyelmére számíthatnak a személyszállítók is. Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet. A revizorok a Baranya megyei szabadtéri rendezvényeken és fesztiválokon is ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, és az online pénztárgépek

Továbbá a NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018 szeptemberében fokozottan ellenőrzik a piacokon, vásárokon működő kereskedőknél, vendéglátóknál és szolgáltatóknál a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését.  Kiemelt helyszínek: szeptember 6. ónodi vásár; szeptember 10. mezőkeresztesi vásár;  szeptember 12. mezőcsáti vásár; szeptember 20. edelényi vásár.

Aztán a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai szeptember 17. és 21. között fokozottan ellenőrzik az italszolgáltatókat és a vendéglátóhelyeket. Az adóellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei pedig 2018. szeptember 10. és  14. között a székesfehérvári, sárbogárdi, móri és dunaújvárosi piacokon ellenőrzik a  nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét.

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 37. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket: szeptember 10. (hétfő): Gyöngyös; szeptember 11. (kedd): Hatvan; szeptember 12. (szerda): Tarnalelesz;  szeptember 13. (csütörtök): Mátrafüred; szeptember 14. (péntek): Pétervására. Ezeken a helyeken a NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Aztán a NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. szeptember 10. és 14. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:  szeptember 10. (hétfő) Balassagyarmat és környéke; szeptember 11. (kedd) Szécsény és környéke; szeptember 12. (szerda) Pásztó és környéke; szeptember 13. (csütörtök) Rétság és környéke; szeptember 14. (péntek) Salgótarján és környéke. A revizorok ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, továbbá a pénztárgép éves felülvizsgálatát. Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. szeptember 10. és 22. között kiemelten ellenőriznek a szüreti rendezvényeken. A revizorok közterületeken és üzletekben is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatához kapcsolódó egyéb kötelezettségek (pl. éves felülvizsgálat, nyitó készpénzkészlet rögzítése stb.) teljesítését. Az ellenőrzések során forgalomszámlálások végzésére is sor kerülhet. Az ellenőrzések várható helyszínei: 2018.09.10.Őcsény-Sárpilis; 2018.09.11.Paks; 2018.09.12.Hőgyész-Szakály; 2018.09.13.Szekszárd; 2018.09.14.Szekszárd; 2018.09.17.Tolna; 2018.09.18.Bonyhád; 2018.09.19.Dombóvár; 2018.09.20.Simontornya; 2018.09.21.Dunaföldvár, Tamási; 2018.09.22.Paks.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV-ellenőrzések.


(Forrás: NAK/nav.gov.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

Őstermelői adatok lekérdezése

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám