A pályázatot ismertetőjét a következő fájlban találja:
https://eoq.hu/2024/inno24ism.pdf

A benyújtási határidő 2024. szeptember 16.
Kérjük,
 hogy pályázatukat – lehetőség szerint jelentősen a határidő előtt – nyújtsák be az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

Pályázni a következő kategóriákban lehetséges:
• Nagyvállalatok
• Kis- és Középvállalkozások
• Mikro- és startup vállalkozások
• Közszféra és non-profit szervezetek
• Oktatási szférában működő intézmények
• Egészségügyi szférában működő szervezetek
• Körkörös gazdaság és szén-semleges innovációk (bármely kategóriában)
• Potenciális innovációk (bármely kategóriában)

A Finn Államelnök által 2007-ben útjára indított, "Minőség-Innováció" nemzetközi és nemzeti pályázat 2023-ban Magyarország számára ismét sikerrel zárult, melynek eredményeképpen nemzeti szinten 2023-ban 7 pályázat Nemzeti Díjnyertes lett, és melyek közül a későbbiek során 5 nemzeti díjas pályázat megkapta az "International Finalist" Elismerő Oklevelet. Kiemelkedő sikerként könyvelhetjük el, hogy 2023-ban ismét 2 magyarországi pályázat Nemzetközi Díjat nyert.

Az eddigi nemzeti és nemzetközi díjnyertesek jegyzékét a következő link tartalmazza: https://eoq.hu/alap/inno-dijasok.pdf

A 2023. évi Nemzetközi Díjak átadására 2024. április 10-én a Hong Kong melletti Zhuhai City-ben egy színvonalas gálarendezvény keretében került sor. A távoli helyszín miatt a 2 különböző kategóriában nemzetközi díjat nyert 2 nemzeti díjas magyarországi pályázó oklevelét nem ott, hanem 2024. április 18-án egy Budapesten megtartott rendezvényen vette át. A finalista okleveleket is ezen a rendezvényen kapták meg a nemzetközi pályázat döntőjébe került pályázók. A nyertes pályázók szintén ezen a rendezvényen mutatták be pályázatukat. Az okleveleket Dr. Molnár Pál, az EOQ MNB elnöke és Ökrös Réka, a Kulturális és Innovációs Minisztérium képviselője adta át a nyerteseknek.

A pályázatról és a díjnyertesekről szóló beszámolókat a "Minőség és Megbízhatóság" szakfolyóirat közölte, ami az EOQ MNB Egyesület honlapján is olvasható: https://eoq.hu/mm/mininno.htm

A "Minőség-Innováció" nemzetközi pályázatról egy honlapot is működtetnek, amely a következő linken keresztül érhető el: https://qiaward.com/partners

Az ez évi pályázatok beadásának végső határideje: 2024. szeptember 16. Az ez évi nemzeti szinten elnyert oklevelek megküldésére 2024 októberében elektronikus úton kerül sor. A kategóriánkénti első helyezetteket (Nemzeti Díjasokat) az EOQ MNB Egyesület a pályázók közreműködésével angol nyelven a nemzetközi zsűri elé terjeszti. A Nemzetközi Díjak átadására 2025. február 25-én Izraelben kerül sor.

A magyar nyelvű pályázati űrlap a következő címről tölthető le:
https://eoq.hu/2024/inno24urlap.doc

A Nemzeti Díjnyertesek majd - saját döntésük alapján - részt vehetnek a nemzetközi pályázaton. Ehhez a a későbbiek során külön megküldésre kerülő angol nyelvű pályázati űrlapot kell kitölteniük és - valamilyen szintű nemzetközi díj elnyerése esetén - egy, a pályázatot bemutató diasorozatot vagy videofilmet kell készíteniük, valamint a nemzetközi díjátadó gála keretében tervezett kiállításon való részvételre is célszerű lesz felkészülniük. A nemzetközi pályázatra való továbbítás és a nemzetközi zsűrizés költségeit az EOQ MNB Közhasznú Egyesület fedezi.

Forrás: AM Sajtóiroda