Élelmiszer-feldolgozás

A KMÉ aranyfokozatának elnyerése olyan termékkörök esetében lehetséges, amelyekre előzetesen a NÉBIH polcfelmérésen alapuló Minőségmustrát folytat le. A kínálat felmérését követőn a NÉBIH jelölésvizsgálatot és laboratóriumi méréseket végez, amelyet érzékszervi vizsgálatsorozat követ. A döntőbe jutott termékeket a KMÉ Bíráló Bizottság tagjai, valamint felkért szakértők és séfek értékelik. Az eredmények alapján a NÉBIH a legjobb termékek gyártói és forgalmazói számára elérhetővé teszi a KMÉ aranyfokozat elnyerésének pályázati lehetőségét. A pályázatok elbírálását követően az aranyfokozatú védjegy megjeleníthető a termékek csomagolásán.   

2022. augusztusában a csemege-, paprikás- és/vagy csípős, valamint különleges húsból készült szalámik és téliszalámi termékek kerültek vizsgálatra és értékelésre az ötödik Minőségmustra keretében. A polcfelmérés során a kiskereskedelemben fellelhető 206 termék közül 117 szalámi került vizsgálati körbe, és ezek közül 77 termék vehetett részt a vizsgálatsorozatokon és az érzékszervi bírálatokon.

A szalámi Minőségmustráról a védjegyiroda készített egy rövid összefoglalót és videót, amely a honlapjukon megtekinthető.

NAK/ Szécsényi Tamás

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése