Annak érdekében, hogy a termékek minél szélesebb körében lehessen pályázni a védjegyre, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségével és más szakmai szervezetekkel, iparági szereplőkkel, valamint ágazati szakemberekkel együttműködve a Kamara időszakosan egyeztetést folytat a védjegytulajdonossal. A kiterjesztési stratégia alakításában szakmai megfontolások, valamint tagi megkeresések egyaránt szerepet játszanak, és törekvés, hogy minden szakágazaton belül egy-egy termékpályára kialakításra kerüljön termékspecifikus tanúsítási rendszer.
Az aktualizált kiterjesztési stratégiát a NÉBIH ÉLBC Kft. (védjegyiroda) a honlapján teszi közzé, amelynek megfelelően a Kamara a meglévő és az újonnan alakuló munkacsoportjaiba várja tagjait, a szakágazati szakértőket a szakmai munka közös elvégzésére.
Az új termékekre vonatkozó pályázati dokumentációkat a védjegyiroda folyamatosan, a meghirdetésekkel egyidőben teszi közzé, illetve a Kamara is tájékoztatást nyújt a termékpálya szereplői részére.
A KMÉ védjegyirodával történt egyeztetés és a közösen végzett munka eredményeként szeptember elejével újabb tradicionális húsáruk is bekerültek a védjegyezhető termékek közé. Így a húskészítmények között a csemege debreceni, a sütnivaló kolbász, valamint a füstölt baconszalonna termékekre is pályázhatnak a húsipari vállalkozások, illetve a kereskedők. A pályázati felhívások letölthetők az alábbi linkről.
NAK/ Szécsényi Tamás