Élelmiszer-feldolgozás

Az Európai Bizottság lehetőséget biztosít mind a magánszemélyek, mind a vállalkozások számára, hogy véleményt nyilvánítsanak az aktuális uniós szakpolitikai intézkedésekről és a hatályos jogszabályokról, így az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok szabályozásának változtatásáról is.

A Bizottság célja hogy a szabályok biztosítsák az élelmiszer-biztonságot és a közegészség magas szintű védelmét, jobban elősegítsék a veszélyes vegyi anyagok előfordulásának és használatának csökkentését, valamint figyelembe vegyék a tudomány és a technológia terén bekövetkezett legújabb fejleményeket és támogassák az innovációt, a fenntarthatóságot és hozzájáruljanak az ágazat környezeti hatásának csökkentéséhez azáltal, hogy elősegítik a biztonságos, újra felhasználható és újra feldolgozható megoldások térnyerését.

 A témával kapcsolatos hozzászólások alapján a Kamara is kialakít egy közös álláspontot, ezért Tagjaink véleményét a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre várjuk január 25. (hétfő) 12.00-ig. Az egyéni vélemények közvetlen beküldésére január 27-ig van lehetőség, amelyet az alábbi linken, bejelentkezés után magyar nyelven is megtehetnek, valamint ezen az oldalon érhető el a kezdeményezés bevezető hatásvizsgálata is (angol nyelven).

https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12497-Revision-of-EU-rules-on-food-contact-materials

 

(NAK/Szőke Rita)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése