Élelmiszer-feldolgozás

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság által indított ingyenes interaktív eszközzel gyorsan és egyszerűen megtalálhatók a tápanyagbevitel-referenciaértékek.


Az embereknek különböző tápanyagokra van szükségük egészségük fenntartásának és az esetleges táplálkozási kockázatok csökkentésének érdekében. A tápanyagbevitel-referenciaértékek azok a tápanyagmennyiségek, amelyekre az embernek, adott körülmények között (pl. nem, kor, egészségügyi állapot) szüksége van. Ezeket az értékeket általában az élelmiszer-jelölés és étrendi útmutatók referenciaértékeinek alapjaként, táplálkozási javaslatok, étrendek tervezése és fogyasztók táplálkozásának minősítésére használják.

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (European Food Safety Authority, EFSA) által indított ingyenes interaktív eszközzel gyorsan és egyszerűen megtalálhatók a tápanyagbevitel-referenciaértékek. A program célcsoportok (pl. csecsemők, gyermekek, felnőttek, terhes nők) igényeinek, illetve adott tápanyagok értékeinek kereséséhez is segítséget nyújt. Az eszköz használatában egy videó is segítséget nyújt.


Dr. Szűcs Viktória/NAK

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése