Élelmiszer-feldolgozás

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (European Food Safety Authority, EFSA) nyilvános konzultációt indított a nátrium és a klorid tápanyagbevitel referenciaértékéről.


A nátrium és kloridbevitelre vonatkozó tudományos állásfoglalás véglegesítése előtti társadalmi konzultációban bárki részt vehet. Az érintett anyagok a só alkotóelemei, amelyet étrendünkben összetevőként, fűszerként vagy tartósítószerként alkalmazunk. A javaslat napi 2 g nátrium- és 3,1 g kloridbevitelt ajánl a felnőtt lakosság számára. Az értékek a táplálkozási szakpolitikák és ajánlások kialakításához tervez segítséget nyújtani.

További részletek az EFSA oldalán olvashatók.


(Dr. Szűcs Viktória/NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-1-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése