`

Június 25-én borversenyt tartottak Nyúlon. 2015 Győr-Moson-Sopron Megye vörösbora: Iváncsics Pincészet – 2012 évi kékfrankos, vörösbora pedig Hangyál Balázs 2014 évi „örömtánc” névre hallgató Merlo bora lett.

 

 

Az eseményen először Pető Péter, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke, Megyei Értéktár Bizottságának elnöke köszöntötte a jelenlévőket. Elmondta, hogy napközben lezajlott a verseny. 55 bor mérettetett meg, melyek közel arányosan, fele pannonhalmi, másik fele a soproni Borvidékről származik. Köszöntő tekintetében Schmiedt Henrik, Nyúl község polgármestere következett. Beszédében kiemelte a hely szépségét, Nyúl értékeit. 

Elsőként a hungarikum borok és a szerelem címmel Brazsil József, egyetemi docens, Da Bibere Zalai Borlovagrend elnök-nagymesterének nívós, szórakoztató előadását hallhattuk. Elhangzott, hogy 73 fajta szőlőt termesztenek Magyarországon 73 ezer hektáron. Ezen túl a nemesítők ontanák tovább a fajtákat, ha erre módjuk lenne. Szerinte borból sokat és jót kell termelni. „Délelőtt a bor még alszik, de mi felkeltettük. Idei gyönyörű év lesz bor tekintetében. Egyik éven elvesz, de a másikon visszajön minden, ami egy szép borhoz kell.”  A mai borversenyen szereplő borokat jellemezve elmondta, hogy a fehér borok voltak a szépek, a borokban a 2014-es év összes gondját érezni lehetett.

Második előadóként Pető Péter úr előadásában ismerhettük meg az értékek, értékmentés és értéktárak jogi hátterét. Képekben bemutatta, szóban elemezte az eddig bejegyzett megyei értékeket.

Az eredményhirdetés előtt Szűcs Mihály – Nyúl Települési Értéktár Bizottságának elnökétől kaptunk apró részletekbe belemenő, átfogó képet a helyi értéktárról. Előadása után a tapsból, gratulációkból egyértelműen levonható az a következtetés, hogy a délután legélvezetesebb, legszínesebb előadását hallhattuk. 

borverseny nyul

Eredményhirdetéssel zárult a rendezvény. 2015 Győr-Moson-Sopron Megye vörösbora: Iváncsics Pincészet – 2012 évi kékfrankos, vörösbora pedig Hangyál Balázs 2014 évi „örömtánc” névre hallgató Merlo bora lett.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete különdíjban részesítette Iváncsics Pincészet 2012 évi kékfrankosát. A díjat Németh Gergely elnök  adta át.

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám