EUREKA

Az EUREKA H2020-as projekt keretében elkészült a nyílt forráskódú, keresőmotoros és automata fordítófunkcióval ellátott EU Farmbook online tudástár pilot (tartalmát tekintve még nem végleges) verziója.

A széleskörű nemzetközi együttműködés keretében elkészült tudástár az európai uniós, agrár vonatkozású kutatás-fejlesztési eredményeket teszi könnyen megismerhetővé gazdálkodók, tanácsadók, oktatók, diákok és kutatók, vagyis az agrárium minden szereplője számára. A platform nemcsak megbízható forrásból származó ismeretanyag keresésére ad lehetőséget, hanem chat funkciójának és szakértői adatbázisának köszönhetően szakmai kapcsolatépítés, tapasztalatcsere során is hasznos lehet.

A tudástár a következő 7 évben tovább lesz fejlesztve, tartalma bővülni fog és más információgyűjtő oldalakkal is össze lesz kapcsolva. Majdani végleges formájában az európai agrár tudásmegosztási és innovációs (közismert mozaik szóval AKIS) hálózat fontos eszköze lesz, az információgyűjtést nagyban meg fogja könnyíteni.

Március folyamán zajlik az EU Farmbook online tudástár bemutató hazai és nemzetközi programsorozata. Ennek keretében március 22.-n, 11 órakor egy rövid, interaktív (teams felületen megtartott), magyar nyelvű bemutató webinárium keretében lehet megismerkedni a tudástár hasznos funkcióival. Az eseményen interaktív módon begyűjtésre kerülnek a tudástárral kapcsolatos vélemények, észrevételek, melyeket beépítenek a további fejlesztési folyamatokba. Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött webináriumra az alábbi linkre kattintva lehet jelentkezni.

Ezt követően március 29-én egy egész napos, online, angol nyelvű zárókonferenciára kerül sor (zoom felületen keresztül). A konferencia 3 szekcióra van bontva és szekciónkként külön-külön is van lehetőség a részvételre. Az első szekcióban a 21 tagú nemzetközi EUREKA konzorcium a tervezési tapasztalatait osztja meg, a második szekcióban az elkészült pilot tudástár platform mindennapi használatáról lesz szó, a harmadik szekcióban pedig a továbbfejlesztésről és az azzal kapcsolatos kihívásokról lesz szó. Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött konferenciára az alábbi linkre kattintva lehet jelentkezni.

Ismerje meg és kezdje el használni az EU Farmbook online tudástárat, vegyen részt a bemutató eseményeken!

   

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ