EUREKA

Az EUREKA H2020-as projekt keretében elkészült a nyílt forráskódú, keresőmotoros és automata fordítófunkcióval ellátott EU Farmbook online tudástár pilot (tartalmát tekintve még nem végleges) verziója.

A széleskörű nemzetközi együttműködés keretében elkészült tudástár az európai uniós, agrár vonatkozású kutatás-fejlesztési eredményeket teszi könnyen megismerhetővé gazdálkodók, tanácsadók, oktatók, diákok és kutatók, vagyis az agrárium minden szereplője számára. A platform nemcsak megbízható forrásból származó ismeretanyag keresésére ad lehetőséget, hanem chat funkciójának és szakértői adatbázisának köszönhetően szakmai kapcsolatépítés, tapasztalatcsere során is hasznos lehet.

A tudástár a következő 7 évben tovább lesz fejlesztve, tartalma bővülni fog és más információgyűjtő oldalakkal is össze lesz kapcsolva. Majdani végleges formájában az európai agrár tudásmegosztási és innovációs (közismert mozaik szóval AKIS) hálózat fontos eszköze lesz, az információgyűjtést nagyban meg fogja könnyíteni.

Március folyamán zajlik az EU Farmbook online tudástár bemutató hazai és nemzetközi programsorozata. Ennek keretében március 22.-n, 11 órakor egy rövid, interaktív (teams felületen megtartott), magyar nyelvű bemutató webinárium keretében lehet megismerkedni a tudástár hasznos funkcióival. Az eseményen interaktív módon begyűjtésre kerülnek a tudástárral kapcsolatos vélemények, észrevételek, melyeket beépítenek a további fejlesztési folyamatokba. Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött webináriumra az alábbi linkre kattintva lehet jelentkezni.

Ezt követően március 29-én egy egész napos, online, angol nyelvű zárókonferenciára kerül sor (zoom felületen keresztül). A konferencia 3 szekcióra van bontva és szekciónkként külön-külön is van lehetőség a részvételre. Az első szekcióban a 21 tagú nemzetközi EUREKA konzorcium a tervezési tapasztalatait osztja meg, a második szekcióban az elkészült pilot tudástár platform mindennapi használatáról lesz szó, a harmadik szekcióban pedig a továbbfejlesztésről és az azzal kapcsolatos kihívásokról lesz szó. Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött konferenciára az alábbi linkre kattintva lehet jelentkezni.

Ismerje meg és kezdje el használni az EU Farmbook online tudástárat, vegyen részt a bemutató eseményeken!

   

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

 
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám