Országos hírek

Négy nap, tíz rendezvény, mintegy 300 kiállító, 17 ezer négyzetméteren – röviden így foglalható össze számokban a 2018. augusztus 17-20. között megrendezendő debreceni Farmer Expo.


Agrárinnovációk, korszerű technológiák, szakmai konferenciák, fajtabemutatók, különleges közönségprogramok, gasztro- bemutatók közös találkozási pontja lesz a debreceni kiállítás, amely az idén már 27. alkalommal várja az agrárágazat elhivatott szakembereit és a mezőgazdaság iránt elkötelezett érdeklődőket, a Debreceni Egyetem Böszörményi úti kampuszán.

A kiállításon résztvevő cégek alábbi fő tematikákban várják az érdeklődőket:
-    állattenyésztés, takarmányok és állategészségügy;
-    mezőgazdasági gépek és haszongépjárművek;
-    kenő-és üzemanyagok;
-    növényvédelem és műtrágya-kereskedelem,
-    zöldség- és gyümölcstermesztés;
-    kerti kisgépek;
-    öntözés;
-    vetőmagtermesztés;
-    élelmiszeripar: húsipar, tejipar, sütőipar;
-    kézműves termelők;
-    szakmai szövetségek, egyesületek.

A rendezvény teljes ideje alatt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar megyei szervezete a sportcsarnokban kialakított 130 négyzetméteres közösségi standján kamarai szolgáltatásokhoz kapcsolódó nyereményjátékkal, termelői piaccal, szakmai konzultációkkal, egyéb színes programokkal várja tagjait, partnereit. A NAK naprakész tudással, információkkal segíti az agrárgazdaság szereplőit, ezért társszervezője a megnyitóhoz kapcsolódó agrárminiszteri fórumnak, melyre itt lehet regisztrálni. (A fórumra előzetesen regisztrált résztvevőknek egy darab nyitónapra szóló kiállítási belépőt biztosít a főszervező V-Trade Kiállítások Kft.) Ekkor kerül sor a NAK főszervezésében megvalósuló jótékonysági kezdeményezés, a „Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem” program megyei kenyérünnepére is.

A Farmer-Expo állandó társrendezvényén, a HORTICO Zöldség-Gyümölcs Kertészeti Szakkiállításon a FruitVeB Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács és az ÉKASZ (Alma Terméktanács) szervezésében a tavalyi évhez viszonyítva kétszer akkora területen, vagyis mintegy 200 négyzetméteren közel húsz hazai zöldség- és gyümölcstermelő, illetve -forgalmazó vállalkozás mutatja be és kínálja az ízletes, egészséges, hazai friss, illetve feldolgozott zöldség- és gyümölcstermékeket.

A kertészeti szakembereket augusztus 17-én „Aktuális problémák és megoldások a kertészeti ágazatban” címmel szakmai konferencia várja. Ugyancsak több, az állattenyésztési tematikához kapcsolódó program várja a látogatókat a Farmer Expón

A kiállítás összes szakmai rendezvényén a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A Farmer Expo teljes programkínálata itt megtekinthető.


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

 
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Ha Ön kamarai tag, akkor a belépést követően szakterületét, tevékenységét érintő személyre szabott információkat, híreket olvashat, illetve az e-Irodában ügyeket intézhet.

Amennyiben Ön még nem rendelkezik kamarai azonosítóval, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.


Lépjen be a kamarai azonosítója és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám