Országos hírek

A múlt héten Miskolcot, valamint Budapesten a Gyerek Szigetet és egyes áruházakat is „meghódította” az Európai Friss Kalandok világa. A gyermekek Fruttival és Veggivel együtt tapasztalták meg a zöldség- és gyümölcsfogyasztás élményét.


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a francia Interfel szervezésében megvalósuló zöldség- és gyümölcsfogyasztást ösztönző kampány célja, hogy felhívja a kisgyermekes családok és a gyermekek figyelmét arra, mennyire is fontos a megfelelő mennyiségű friss zöldség és gyümölcs fogyasztása. Egy 2016-os Gfk-s kutatás ugyanis kimutatta, hogy itthon a kisgyermekes családok fogyasztják a legkevesebb zöldséget és gyümölcsöt.

A múlt héten tovább folytatódott Frutti és Veggi, illetve az Európai Friss Kalandok világának kalandja. Június 7-én, Miskolcon 89. Ünnepi Könyvhét alkalmával vonultak fel a kabalafigurák. (A most indult programsorozat keretében a gyerekek egész nyáron az ország különböző pontjain találkozhatnak Vegapolisban, a színes, képzeletbeli világban Fruttival, Veggivel és Benivel a mese hőseivel.)
– Nagyon fontos, hogy a gyerekekkel megismertessük a zöldségeket, gyümölcsöket. A legtöbb gyerek nem azért nem eszik zöldséget és gyümölcsöt, mert nem szereti hanem, mert nem adnak neki és a szülők, sem esznek eleget, így a gyermekeik sem ismerik. A játékos megismertetés, a „még is finom” felismerése egy fontos lépés, hogy a gyerekek maguktól is kérjék az almát vagy éppen a répát. A gyerekeknek minden tetszik, amit megmutatunk nekik, ha az ő saját nyelvezetükön közelítik meg a témát, ahogyan ez a program is teszi azt – mondta a rendezvényen megkérdezett anyuka, aki maga is küzd a problémával és örömmel vette, hogy itthon is megvalósul egy ilyen kezdeményezés.

A június 9-10-i hétvégén a budapesti Gyermek Szigeten tovább folytatódott a Friss Zöldségek és Gyümölcsök Ünnepe.
– Egy négy- és egy hatéves gyerek apukájaként úgy gondolom, hogy a gyerekek általában nem fogyasztanak elég zöldséget és gyümölcsöt. Nagyon örülök ennek a programnak, ami az érdeklődésüknek megfelelően mutatja be, hogy milyen gyümölcsök, zöldségek érhetők el. A programmal a Millenárison találkoztunk először és nagyon örülünk, hogy a Gyerek Szigeten is viszontláthatjuk Futtit es Veggit – mondta a programról egy apuka.

A kicsik egyszerű és vicces feladatok keretében ismerkedhettek meg az egészséges ételekkel. Egy interaktív workshop keretében elkészítették kedvenc, friss zöldségekből és gyümölcsökből álló salátájukat, valamint a virtuális valóság segítségével maguk is részeseivé váltak Frutti és Veggi mesebeli világának. A két mesebeli hős hamar a kisgyermekek kedvencei lettek a hétvégi program keretében is, volt akinek Frutti volt a kedvence, de olyan is akadt, akinek Veggi tetszett a legjobban.
– Nekem Frutti a kedvencem, de mindketten nagyon viccesek voltak. Nagyon tetszett, amikor egy méhecske hátán körbe utazhattam a világukban – mondta egy 14 éves kislány.

– Veggi nagyon hasonlít az egyik kedvenc mesém szereplőjére, ezért nekem ő a kedvencem – mondta az Európai Friss Kalandok világának két hőséről egy hatéves kisfiú.

– Most találkoztunk először a programmal, amely nagyon tetszett a gyermekeimnek és nekem is. Szülőként odafigyelek arra, hogy minél több friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasszanak. Azonban ez nem általános, pedig nagyon fontos, a helyes táplálkozás, hogy ne csak a csoki meg a cukor legyen terítéken. Én személy szerint örülök annak, hogy ez a program játékosságával a gyermekekkel megismerteti az egészséges táplálkozást – fejtette ki véleményét egy másik kétgyermekes apuka.

 

A roadshow további állomásai:
Június 12. -  Eger, Pásztorvölgyi Napok
Június 16. - Pápai Játékfesztivál
Június 29. -  Gyula, XIX. Körösvölgyi Sokadalom és Határmenti Összművészeti Találkozó, XII. Országos Gyermektáncfesztivál
Július 3. - Kecskemét, XV. Európa Jövője Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági találkozó
Július 7. -  Győr, Győrkőcfesztivál
Július 15. - Sárvár, Nádasdy-fesztivál
Augusztus 11. - Hajdúböszörmény, Hajdúsági Expó
Szeptember 1. - Tatabánya, Tatabányai Bányásznap
Szeptember 7. - Nagykanizsa, Bor- és Dödöllefesztivál
Szeptember 8. - Szolnoki gulyásfesztivál
Szeptember 8. - Balkányi Városnap
Szeptember 9. - Makói Hagymafesztivál
Szeptember 16. - Szekszárdi Szüreti Napok


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ