Országos hírek

A múlt héten Miskolcot, valamint Budapesten a Gyerek Szigetet és egyes áruházakat is „meghódította” az Európai Friss Kalandok világa. A gyermekek Fruttival és Veggivel együtt tapasztalták meg a zöldség- és gyümölcsfogyasztás élményét.


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a francia Interfel szervezésében megvalósuló zöldség- és gyümölcsfogyasztást ösztönző kampány célja, hogy felhívja a kisgyermekes családok és a gyermekek figyelmét arra, mennyire is fontos a megfelelő mennyiségű friss zöldség és gyümölcs fogyasztása. Egy 2016-os Gfk-s kutatás ugyanis kimutatta, hogy itthon a kisgyermekes családok fogyasztják a legkevesebb zöldséget és gyümölcsöt.

A múlt héten tovább folytatódott Frutti és Veggi, illetve az Európai Friss Kalandok világának kalandja. Június 7-én, Miskolcon 89. Ünnepi Könyvhét alkalmával vonultak fel a kabalafigurák. (A most indult programsorozat keretében a gyerekek egész nyáron az ország különböző pontjain találkozhatnak Vegapolisban, a színes, képzeletbeli világban Fruttival, Veggivel és Benivel a mese hőseivel.)
– Nagyon fontos, hogy a gyerekekkel megismertessük a zöldségeket, gyümölcsöket. A legtöbb gyerek nem azért nem eszik zöldséget és gyümölcsöt, mert nem szereti hanem, mert nem adnak neki és a szülők, sem esznek eleget, így a gyermekeik sem ismerik. A játékos megismertetés, a „még is finom” felismerése egy fontos lépés, hogy a gyerekek maguktól is kérjék az almát vagy éppen a répát. A gyerekeknek minden tetszik, amit megmutatunk nekik, ha az ő saját nyelvezetükön közelítik meg a témát, ahogyan ez a program is teszi azt – mondta a rendezvényen megkérdezett anyuka, aki maga is küzd a problémával és örömmel vette, hogy itthon is megvalósul egy ilyen kezdeményezés.

A június 9-10-i hétvégén a budapesti Gyermek Szigeten tovább folytatódott a Friss Zöldségek és Gyümölcsök Ünnepe.
– Egy négy- és egy hatéves gyerek apukájaként úgy gondolom, hogy a gyerekek általában nem fogyasztanak elég zöldséget és gyümölcsöt. Nagyon örülök ennek a programnak, ami az érdeklődésüknek megfelelően mutatja be, hogy milyen gyümölcsök, zöldségek érhetők el. A programmal a Millenárison találkoztunk először és nagyon örülünk, hogy a Gyerek Szigeten is viszontláthatjuk Futtit es Veggit – mondta a programról egy apuka.

A kicsik egyszerű és vicces feladatok keretében ismerkedhettek meg az egészséges ételekkel. Egy interaktív workshop keretében elkészítették kedvenc, friss zöldségekből és gyümölcsökből álló salátájukat, valamint a virtuális valóság segítségével maguk is részeseivé váltak Frutti és Veggi mesebeli világának. A két mesebeli hős hamar a kisgyermekek kedvencei lettek a hétvégi program keretében is, volt akinek Frutti volt a kedvence, de olyan is akadt, akinek Veggi tetszett a legjobban.
– Nekem Frutti a kedvencem, de mindketten nagyon viccesek voltak. Nagyon tetszett, amikor egy méhecske hátán körbe utazhattam a világukban – mondta egy 14 éves kislány.

– Veggi nagyon hasonlít az egyik kedvenc mesém szereplőjére, ezért nekem ő a kedvencem – mondta az Európai Friss Kalandok világának két hőséről egy hatéves kisfiú.

– Most találkoztunk először a programmal, amely nagyon tetszett a gyermekeimnek és nekem is. Szülőként odafigyelek arra, hogy minél több friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasszanak. Azonban ez nem általános, pedig nagyon fontos, a helyes táplálkozás, hogy ne csak a csoki meg a cukor legyen terítéken. Én személy szerint örülök annak, hogy ez a program játékosságával a gyermekekkel megismerteti az egészséges táplálkozást – fejtette ki véleményét egy másik kétgyermekes apuka.

 

A roadshow további állomásai:
Június 12. -  Eger, Pásztorvölgyi Napok
Június 16. - Pápai Játékfesztivál
Június 29. -  Gyula, XIX. Körösvölgyi Sokadalom és Határmenti Összművészeti Találkozó, XII. Országos Gyermektáncfesztivál
Július 3. - Kecskemét, XV. Európa Jövője Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági találkozó
Július 7. -  Győr, Győrkőcfesztivál
Július 15. - Sárvár, Nádasdy-fesztivál
Augusztus 11. - Hajdúböszörmény, Hajdúsági Expó
Szeptember 1. - Tatabánya, Tatabányai Bányásznap
Szeptember 7. - Nagykanizsa, Bor- és Dödöllefesztivál
Szeptember 8. - Szolnoki gulyásfesztivál
Szeptember 8. - Balkányi Városnap
Szeptember 9. - Makói Hagymafesztivál
Szeptember 16. - Szekszárdi Szüreti Napok


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • 1 ha alatti belterületi telkek mezőgazdasági művelésének igazolásaAz 1 hektár alatti, művelés alól kivett belterületi telkek szőlő, szántó, gyümölcsös, kert művelési ág szerinti megművelésének igazolása iránti kérelmek benyújtása elektronikus úton.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám