Országos hírek

Az Agrárminisztérium a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával idén negyedik alkalommal hirdette meg közösen az Év Szaktanácsadója Díj felhívást. A szaktanácsadók az idei évben három kategóriában kerültek díjazásra.

A díjakat 2023. október 20-án az OMÉK-on Dr. Nagy István agrárminiszter úr és Győrffy Balázs NAK elnök úr adták át.

Az Év Szaktanácsadója díjat Szentpéteri Tamás szaktanácsadó kapta. 

Szentpéteri Tamás Hajdú- Bihar vármegyei tanácsadó, aki 14 éves szaktanácsadói múlttal rendelkezik. Szakmai célja a fitotechnológiai elemek hatásainak különböző talajtípusokon és különböző klimatikus körülmények közötti vizsgálata. Jelenleg a Nyugat-európai almaültetvényekben alkalmazott kémiai gyümölcsritkítási módszerek hazai alkalmazásában segíti a gazdákat. Magyarországon több egyetem vendégelőadója, ahol kertészmérnök jelölt hallgatóknak tart előadásokat. Gratulálunk a díjhoz!

A sikeres pályázók közül további lehetőséget biztosítottunk a tanácsadást igénybe vevő gazdálkodók és mezőgazdasági vállalkozások számára, hogy a NAK honlapján meghirdetett közönségszavazással kiválaszthassák a számukra legjobbnak ítélt szaktanácsadót.

A legtöbb szavazatot, így az Év Közönségdíjas Szaktanácsadója díjat Trenyik Tibor Somogy vármegyei szaktanácsadó kapta.

Trenyik Tibor 46 éves szaktanácsadói tapasztalattal rendelkezik, számos termelővel áll szerződéses viszonyban és több gazdálkodásnál végez növényvédelmi szakirányítást. Tapasztalatait szívesen osztja meg kollégáival és folyamatosan segíti a fiatal szakemberek tanácsadóvá válását. Trenyik Tibor szakmai igényességgel és empatikus hozzáállással oldja meg a hozzá forduló gazdák problémáit. Gratulálunk a díjhoz!

Szaktanácsadói Életműdíj különdíjat vehetett át az idei évben Lánci Tivadar szaktanácsadó.

Lánci Tivadar több évtizedes tanácsadói tapasztalattal rendelkezik és 77 évesen is aktívan végzi ezt a tevékenységet. Szakmai javaslatai nyomán ügyfeleinél az országos átlag feletti minőségi és mennyiségi terméseredmények születnek az őszi búza, őszi káposztarepce, napraforgó, takarmány kukorica, meggy, málna és borszőlő tekintetében. Lánci Tivadart a szakma szeretete és a gazdák irányában tanúsított tisztelete motiválja a szaktanácsadási munka folytatására. Elhivatott támogatója a precíziós gazdálkodásnak és az integrált növényvédelemnek. Munkájához szívből gratulálunk!

 NAK

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • 1 ha alatti belterületi telkek mezőgazdasági művelésének igazolásaAz 1 hektár alatti, művelés alól kivett belterületi telkek szőlő, szántó, gyümölcsös, kert művelési ág szerinti megművelésének igazolása iránti kérelmek benyújtása elektronikus úton.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám