A rovarölő szeres kezelések rögzítése – 10 hektáros gazdaságméret felett – már január 1-től kötelező a Nébih elektronikus rendszerében, a többi gazdálkodási adat folyamatos vezetésére pedig az egységes kérelem beadási időszakának vége után lesz lehetőség.

A 2023-as gazdálkodási év adatait legkésőbb 2024. január 31-ig kell rögzíteni az elektronikus gazdálkodási naplóban, viszont az időben való beküldéshez elengedhetetlen a folyamatos vezetés.

Ebben szeretnénk segítséget nyújtani a következő Agroinform webináriummal. A rendezvényen szó lesz az elektronikus gazdálkodási naplóval kapcsolatos általános és gyakorlati kérdésekről, sőt a Nébih szakemberei élő bemutató tartanak az adatrögzítés folyamatáról.

A webinárium helyszíne: online (a jelentkezők számára e-mailben küldjük el a csatlakozási linket).

A webinárium időpontja: 2023. május 31. szerda, 09:00

A részvétel ingyenes, jelentkezni a következő oldalon található űrlap kitöltésével lehet.

 

PROGRAM

9:00 Köszöntők

  • Várszegi Gábor, igazgató, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, Mezőgazdasági Genetikai Erőforrások Igazgatóság
  • NAK (egyeztetés alatt)
  • Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke

9:15 Az elektronikus gazdálkodási naplóval kapcsolatos legfrissebb tudnivalók – Várszegi Gábor, igazgató, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, Mezőgazdasági Genetikai Erőforrások Igazgatóság

9:35 Gyakorlati bemutató élőben a gazdálkodási napló vezetéséről, a gazdálkodásra vonatkozó adatok és a növényvédő szeres kezelések rögzítéséről – a Nébih szakértője prezentál

10:10 Az előrejelzés szerepe a permetezés tervezésében – Lécz István, területi szakmérnök, FMC-Agro Hungary Kft.

10:35 Így működik a permetezés bejelentése! AgroMAP digitális térképalapú elektronikus gazdálkodási napló – Nagy Edina, DAS-GEOD Kft.

10:50 Kérdések és válaszok

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják.