Országos hírek

Kiszámíthatatlanná váltak a meghatározó szántóföldi növények jövedelmezőségi kilátásai 2023-ban, mert miközben a termelési költségek nőnek, a terményárakban a világpiacon és Magyarországon is visszarendeződés következett be. A Portfolio Csoport március 21-i kecskeméti Agrárium Konferenciája részletesen foglalkozik azzal, milyen ártendenciákra és költségviszonyokra számíthatnak idén a termelők.  

Nagy a bizonytalanság az idén (is) a szántóföldi növénytermelésben, mert az ár- és a költségviszonyok egyaránt kiszámíthatatlanná, nehezen prognosztizálhatóvá váltak. A Portfolio Csoport március 21-i Agrárium Konferenciája részletesen foglalkozik azzal, milyen jövedelmezőségi kilátásokra számíthatnak a gazdálkodók, és hogyan optimalizálhatják termelési tevékenységeiket. A konferenciának a kecskeméti Four Point by Sheraton Hotel és Konferenciaközpont ad otthont.   

A konferencia áttekintéséhez kattintson ide>>

Lényeges kérdés, hogy az utóbbi időszak árcsökkenései után milyen tendenciák jellemzik majd a terménypiacokat, illetve milyen változásokra lehet számítani a meghatározó inputanyagok és más költségtényezők áralakulásában. A konferencia kitér arra, hogy a hektikus piaci viszonyok között miként lehetnek nyereségesek a szántóföldi növénytermelők, illetve hogyan kerülhetik el a jelentős veszteségeket.     

A rendezvény részletes programját itt érheti el>>   

A konferencia nyitóelőadását Nagy István agrárminiszter tartja, aki az idei támogatási lehetőségekről és kormánytervekről számol be.  A rendezvényen részt vesz Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke is. A konferencia előadásain és kerekasztal-beszélgetéseire résztvevő szakemberek első kézből nyújtanak tájékoztatást az agráriumban érdekelt vállalkozásoknak. A rendezvény előadói között az államigazgatási, az üzleti-döntéshozói, a pénzügyi és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetői és neves szakértői szerepelnek.  

A konferencia előadóiról ide kattintva tájékozódhat>>    

Az esemény az agrárgazdaság minden gazdasági méretű vállalkozásának hasznos információkat nyújthat. A Portfolio Csoport a részvételhez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagjai számára 35 százalékos kedvezményt biztosít.   

A jelentkezési feltételekért kattintson ide>>    

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ